Šport > Nogomet
370 ogledov

Bayern se je ogrel po uvodnih minutah

Serge Gnabry Epa
Bayern je po zanesljivi zmagi s 3:0 proti Lyonu postal drugi finalist. V nedeljo se bo za evropski naslov pomeril s PSG-jem.

Glede na predstave v osmini finala in predvsem četrtfinalu, ko so Bavarci ponižali Barcelono in z igro navdušili nogometni svet, je bilo povsem jasno, kdo je favorit v zadnjem polfinalnem dvoboju lige prvakov. Na koncu je bil kljub nekaj nihanjem v igri izid pričakovan, Bayern pa je v velikem finalu.

A pot do uspeha je bila težja, kot so mislili navijači Bayerna. Čeprav trener Hansi Flick ni menjal zmagovite začetne postave s tekme z Barco, so bili v prvih 17 minutah namreč Francozi boljši in podjetnejši. V tretji minuti je tako Memphis Depay izpeljal protinapad, a je bil na koncu nenatančen, v 17. minuti pa je Karl Ekambi zadel celo vratnico, potem ko je že preigral obrambo Bayerna.

Potem se je Francozom ustavilo, Bayernov stroj pa je začel delovati. Le 58 sekund po okviru gola Lyona se je na drugi strani zatresla mreža, Serge Gnabry je sprejel žogo na desni strani napada, z njo stekel proti sredini, mojstrsko preigral tri branilce in močno streljal z roba kazenskega prostora.

Serge Gnabry | Avtor: Epa Epa

Bayern je pritisnil, priložnost je imel najprej Ivan Perišić, potem še prvi strelec lige prvakov Robert Lewandowski, a je vratar Anthony Lopes vse ubranil. Nemočen pa je bil nato v 33. minuti, ko je Lewandowski sicer zgrešil iz bližine, a je do odbite žoge prišel Gnabry in jo potisnil v mrežo. Poljak je bil nato dve minuti pozneje še za nekaj centimetrov prekratek pri sprejemu podaje Gnabryja.

Drugi polčas se je razpletel po Bayernovih željah. Presežka Bavarcev sicer tokrat ni bilo, a igra je bila dovolj zbrana in natančna, da tudi do presenečenja Lyona ni prišlo.

Francozi so sicer spet imeli svoje obdobje, ko bi morda še lahko naredili kaj več. Toda najprej je v 55. minuti Marcelo po kotu poskrbel le za dobro posredovanje Maneula Neuerja, v 59. pa je takoj po vstopu v igro Moussa Dembele dobro zaposlil Ekambija, ki je bil sam pred vrati, a žogo poslal v nemškega vratarja.

Pri Bayernu bi lahko vodstvo povišal Perišić, ki je meril v bližnji kot, vendar je Lopes dobro posredoval, v zadnji četrtini tekme pa je v igro, tako kot proti Barceloni, spet vstopil Philippe Coutinho. Dosegel je tudi zadetek, ki pa so ga sodniki zaradi prepovedanega položaja razveljavili.

Zadnjo besedo pa je imel nato spet najboljši strelec sezone Lewandowski: po njegovem strelu z glavo je bil Lopes v 88. minuti nemočen, Bayern pa se je brez pretiranih naprezanj uvrstil v finale, kjer ga bo v nedeljo čakal še en francoski tekmec.

Serge Gnabry | Avtor: Epa Epa

Liga prvakov, polfinale:

Lyon : Bayern  0:3 (0:2)
Gnabry 18., 33., Lewandowski 87.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice