Šport > Nogomet
3225 ogledov

Pazljivo, da se ne uštejete! Veliko finale tokrat na drugih tv-kanalih

DFB pokal Bayer Leverkusen : Bayern München Epa
PSG v finalu lige prvakov lovi četvorno, Bayern pa trojno krono.

V finalu nogometne lige prvakov se bosta prvič udarila francoski Paris Saint-Germain in nemški Bayern. Nemci bodo v Lizboni, tekma se bo začela ob 21. uri, lovili svojo šesto lovoriko med evropsko elito, Parižani pa bodo skušali priti do prvenca in s tem četvorne krone v letošnji sezoni. Bayern lovi trojno krono.

Aleksander Čeferin Liga prvakov Liga prvakov Šport Čeferin bo zmagovalcem osebno podelil medalje

Bavarci so v tej sezoni še osmič zaporedoma osvojili naslov nemških prvakov, slavili pa so tudi v domačem pokalu. Zdaj bodo po sezoni 2012/13 skušali še drugič v zgodovini kluba obema domačima naslovoma dodati še tistega v ligi prvakov.

PSG ima na drugi strani priložnost še za lovoriko več. V zaradi pandemije novega koronavirusa predčasno prekinjenem prvenstvu so jim naslov dodelili za zeleno mizo, slavili pa so še v obeh pokalnih tekmovanjih. Med evropsko elito so se sploh prvič uvrstili v finale, zato bo dvoboj za navijače pariškega velikana nekaj posebnega.

20:00 studio pred finalom Lige prvakov
21:00 finale Lige prvakov PSG : Bayern München
POP TV

A kot vsi ostali privrženci, tudi tisti Bayernovi, bodo morali tekmo spremljati iz domačih naslanjačev, saj na stadionu luči v Lizboni ne bo gledalcev, kot je pred meseci določila Evropska nogometna zveza, ki je portugalski prestolnici dodelila zaključni turnir osmerice najboljših.

Pri Francozih bo ogromno odvisno od Neymarja in Kyliana Mbappeja, obenem pa bodo morali izničiti pritisk Bayerna, ki ga izvaja zelo visoko na nasprotnikovi polovici. PSG je na poti do finala v Lizboni srečno ugnal Atalanto (2:1) in povsem razbil nemški Leipzig (3:0), vseeno pa obeh tekmecev ni moč primerjati z Bayernom.

RB Leipzig PSG | Avtor: Epa Epa

Bavarci upe polagajo v Serga Gnabryja, ki je na Portugalskem prikazal izjemni predstavi v četrtfinalu proti Barceloni (8:2) ter v polfinalu proti Lyonu (3:0). Največja nevarnost za francoska vrata sicer predstavlja Poljak Robert Lewandowski, ki je v tej sezoni lige prvakov zabil kar 15 golov.

Dvoboj bo sodil Italijan Daniele Orsato, tekmo pa si za spremembo ne boste mogli ogledati na Kanalu A ali Sportklubu, temveč bo prenos tekme ob 21:00 na POP TV-ju, medtem ko se studijska oddaja začne ob 20:00.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice