Šport > Košarka
83 ogledov

Novomeščani gostovali pri evroligašu

Krka, Crvena zvezda Crvena zvezda mts
Košarkarji novomeške Krke so na tekmi 5. kroga lige Aba v Beogradu izgubili proti Crveni zvezdi z 62:88 (15:18, 29:44, 46:67).

Zasedba iz Novega mesta je v srbski prestolnici doživela četrti poraz v regionalnem tekmovanju. Po Cedeviti Olimpiji, Igokei in Ciboni je bila od nje danes boljša tudi Crvena zvezda, vodilna in poleg Budućnosti iz Podgorice edina ekipa s 100-odstotnim izkupičkom v ligi Aba. Krka je doslej edino zmago dosegla v tretjem krogu, ko je v gosteh premagala Zadar.

Izbranci gostujočega trenerja Vladimirja Anzulovića so bili v uvodni in večji del druge četrtine povsem konkurenčni papirnatim favoritom dvoboja. Po desetih minutah igre so zaostajali za tri (15:18), v 17. minuti pa za pet točk (25:30). Novomeščani pa so nato v končnici prvega polčasa močno popustili in Beograjčanom dopustili, da so naredili delni izid 15:4, tako da so na veliki odmor odšli z zaostankom 15 točk (29:44).

Dolenjska ekipa v drugem polčasu ni bila kos "evroligaški" Crveni zvezdi, ki je izkoristila širši nabor kakovostnih igralcev in zanesljivo zmagala.

Pri Krki sta bila tokrat najbolj učinkovita Adin Vrabac s 13 in Jure Škifić z 11 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice