Šport > Košarka
87 ogledov

Olimpiji zmaga v slovenskem derbiju

Rok Stipčević Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 1. krogu lige Aba premagali Krko s 77:69 (15:21, 33:36, 58:53).

Košarkarji Cedevite Olimpije so uspešno začeli novo sezono lige Aba. V Stožicah so dobili slovenski derbi proti Krki s 77:69.

Ljubljančani so do druge zmage proti Novomeščanov v zadnjih 17 dneh prišli podobno kot na tekmi superpokala v Kranju. Večino tekme sta bili ekipi izenačeni, Krka je na začetku vodila celo 15:2, v zaključnih minutah pa je Cedevita Olimpija z nekaj dobrimi obrambami in koši na drugi strani prišla do na videz suverene zmage.

Od rezultata 63:62 so gostitelji, ki so sicer izgubili bitko pod košema s 24:34, s koši Kendricka Perryja in Jake Blažiča ter trojkama Roka Ukića ter Eda Murića naredili delni izid 14:2 in rešili vprašanje zmagovalca.

Prvi strelec pri Cedeviti Olimpiji je bil Rion Brown, ki je 21 točk dosegel brez zgrešenega meta iz igre (trojke 4:4, 6 skokov, indeks 29). Petnajst jih je dodal Mikael Hopkins (trojke 3:4, 5 skokov, 4 podaje), štirinajst pa Perry (6 podaj). Na drugi strani je znova z 18 točkami izstopal Rok Stipčević.

Jurica Golemac | Avtor: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer

V drugem krogu (10. 10.) Cedevito Olimpijo čaka še en slovenski obračun s Koprom Primorsko, Krka pa bo gostila Igokeo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice