Šport > Košarka
72 ogledov

Oslabljeni Primorci gladko poraženi v Beogradu

FMP Beograd Koper Primorska Reševalni pas/Twitter
S tekmo v srbski prestolnici se je začela nova sezona regionalne košarkarske lige.

Koper Primorska je z dvema porazoma začela državno prvenstvo, danes pa je bila neuspešna še na uvodni tekmi lige ABA (84:65). FMP je že zgodaj prišel do zajetne prednosti, ki je kljub prebliskom oslabljena ekipa iz Kopra - v Srbijo je potovalo le deset igralcev - ni zmogla izničiti. Domači so med drugim povsem prevladovali v skoku, ki so ga dobili s 45:25.

Jimmy Butler, Goran Dragić O Gogiju Šport "Skrbi nas zanj kot osebo, slišim bolečino v njegovem glasu"

Domača ekipa je že v sedmi minuti vodila z 21:4, proti koncu četrtine so se izbranci Andreja Žaklja nekoliko približali, a slabo začeli tudi drugo četrtino, ko so gostitelji pobegnili celo na 35:13. A spet se je Primorcem uspelo pred glavnim odmorom rahlo približati, Luka Vončina je zadel trojko za izid polčasa.

V drugem pa so domači bolj ali manj brez težav ohranjali varno razdaljo, tako da zmaga ni bila niti za trenutek vprašljiva. 

Pri domačih je z 20 točkami in 12 skoki prednjačil krilni center Sava Lešić, pri gostih je Vončina dosegel 17, Jurij Macura pa 15 točk.

ABA, 1. kolo:

FMP Beograd - Koper Primorska 84:65 (25:13, 29:29, 10:9, 20:14)
Lešić 20 (12 sk); Vončina 17, Macura 15.

Igokea - Mega Soccerbet
Budućnost - Split
Partizan - Borac
Cedevita Olimpija - Krka
Cibona - Crvena zvezda
Zadar - Mornar

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice