Šport > Košarka
281 ogledov

Sloviti trener le tri dni brez posla

doc rivers luka dončić Epa
Na novo delovno mesto mu ni bilo treba dolgo čakati.

Sloviti trener Doc Rivers, ki je z Los Angeles Clippers to sezono košarkarske lige NBA izpadel v polfinalu zahodne konference proti Denver Nuggets kljub začetni prednosti s 3:1 v zmagah, nato pa se z njimi razšel, že ima novo delovno mesto. Kot poroča ameriški ESPN, je 58-letni trener sprejel službo pri Philadelphia 76ers.

Vodstvo Philadelphie je odpustilo trenerja Bretta Browna, ki ekipe ni znal popeljati do uspeha v končnici, saj je v prvem krogu izpadla proti Bostonu. Za Riversa bo Philadelphia že četrta ekipa, vse odkar je leta 1999 sedel na klop Orlando Magic. Za zdaj si še ni vzel proste sezone.

V sedmih sezonah z LA Clippers je moštvo popeljal do številnih rekordov, a čeprav je ekipa igrala v končnici, je nikoli ni zmogel popeljati dlje od konferenčnega polfinala. Sploh letos je imela ekipa višje cilje, saj sta se ji pred sezono pridružila velezvezdnika lige Kawhi Leonard in Paul George.

V ligi NBA je ta čas odprtih še pet mest trenerja pri ekipah New Orleans, Indiana, Oklahoma City, Houston in LA Clippers. Dosedanji pomočnik Riversa pri LA Clippers Tyronn Lue velja za glavnega kandidata za eno od teh služb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice