Šport > Košarka
206 ogledov

Dragić za šesti slovenski prstan v NBA

goran dragić Reševalni pas/Twitter
Goran Dragić lahko postane četrti slovenski košarkar s prestižnim šampionskim prstanom.

Goran Dragić bo eden zvezdnikov finala letošnje sezone v severnoameriški košarkarski ligi NBA med Miami Heat in Los Angeles Lakers. Po Saši Vujačiću, Raši Nesteroviću in Benu Udrihu bo v letošnjem finalu v koronskem mehurčku v Orlandu poskušal postati šele četrti slovenski košarkar s šampionskim prstanom.

Goran Dragić Iz nasprotnega kota Šport Neverjetno, kako je o Dragiću spregovoril trener Los Angelesa

Prva sta pravljico v ligi NBA spisala Udrih in Nesterović, ki sta se naslova prvakov s San Antoniom veselila leta 2005, torej pred natančno 15 leti. Udrih je ostal v ekipi Spurs in si drugi prstan priigral leta 2007. Še dva naslova je z letošnjimi finalisti dodal Vujačić v letih 2009 in 2010.

Tako kot Lakers, ki že desetletje čakajo na nov naslov, na ta uspeh ob okrogli obletnici čakajo tudi ljubitelji košarke v Sloveniji. Tokrat pa bo večina na strani ekipe s Floride in Gorana Dragića.

Čeprav Nesterović, Udrih in Vujačić niso igrali tako vidne vloge v svojih sredinah, kot jo ima Dragić, pa ne gre spregledati, da so uspehi slovenske košarke čez veliko lužo vidni.

erik spoelstra Neverjetno Šport Trener Miamija razkril obljubo, ki so jo dali Dragiću

V dobrih dveh desetletjih je v ligi zaigralo 12 slovenskih košarkarjev, kar priča o kakovosti košarke na sončni strani Alp v zadnjih desetletjih. Pot v ligo NBA je leta 1997 tlakoval Kranjčan Marko Milič, sledili so mu Beno Udrih, Radoslav Nesterović, Saša Vujačić, Primož Brezec, Boštjan Nachbar, Zoran in Goran Dragić, Uroš Slokar, Vlatko Čanćar in največji zvezdnik Luka Dončić. V elitni ligi se je preizkusil tudi nepozabni Anthony Randolph, eden od stebrov slovenske reprezentance ob osvojitvi naslova evropskih prvakov leta 2017.

Na pragu lige so bili tudi Boris Gorenc, ki mu je odhod v ZDA preprečila poškodba, pa tudi Emir Preldžič, Erazem Lorbek in Sani Bečirović, ki pa priložnosti v ligi na koncu niso dobili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.