Šport > Košarka
1242 ogledov

Dragić v finalu NBA! "Eden od vrhuncev moje kariere"

Goran Dragić Epa
Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je bil eden najbolj zaslužnih, da se je njegova ekipa Miami Heat uvrstila v veliki finale severnoameriške lige NBA.

Miami je v finalu vzhoda priredil presenečenje in si kot peti nosilec priigral boj za prvaka proti Los Angeles Lakers. Nekdanji slovenski reprezentant in kapetan zlate generacije Goran Dragić je dejal, da je to eden največjih trenutkov njegove kariere.

Dragić se je v vzhodni konferenci z Miamijem v boju na štiri zmage proti Boston Celtics s 4:2 uvrstil v veliki finale najmočnejše lige na svetu. Po tekmi je za STA dejal, da je občutke ob uvrstitvi v finale NBA težko primerjati z osvojenim naslovom evropskega prvaka v Istanbulu 2017.

goran dragić NBA Šport Bam! Dragić na zmenek z LeBronom

"Težko je primerjati. Ko igraš za svojo državo, za svoje ljudi, je to res nekaj zelo osebnega, in igraš pred navijači, polno dvorano navijanja. Drugačen občutek je. Ampak pot do finala NBA je bila zame izjemna izkušnja skozi celotno sezono," je uvodoma v pogovoru za STA prek videokonference dejal Dragić.

"Prišel sem s klopi, skušal sem uživati v vsakem trenutku, dati življenje soigralcem, jih spodbujati, jim pomagati. Vesel sem za to, kar smo dosegli, ampak nismo še končali. To je verjetno eden največjih trenutkov moje kariere," je povedal izkušeni košarkar in dodal: "Najprej hočem uživati v teh trenutkih, želim jih vpiti, nato se dobro pripraviti na finale."

Kljub vsemu je 34-letni Ljubljančan poln občutkov veselja in radosti. "To je neresnično. Zelo sem vesel. Na ta trenutek sem čakal dolgo časa, 11 ali 12 let. Končno sem tu. Zasluga gre fantom, soigralcem, ki so z mano verjeli. Vesel sem, da sem tu, komaj čakam finale," je napovedal Dragić.

Goran Dragić | Avtor: Epa Epa

Tako velikemu uspehu Miamija je botrovalo tudi izvrstno vzdušje v slačilnici. Prvi zvezdnik Jimmy Butler se je po tekmi o prijateljskem odnosu z Dragićem v smehu šalil: "Vsi vedo, kaj si mislim o Gogiju. Vedno mu pravim, da ga res, res cenim, ampak njegov brat Zoki je moj priljubljeni Dragić. Nisem igral z njim, sem pa o njem slišal veliko lepega. Gogi je tako v moji knjigi šele številka 2."

Tudi Dragić je povedal, da v moštvu vlada zelo dobro vzdušje: "Imamo izjemno kemijo na igrišču in zunaj igrišča. Radi igramo skupaj in vidimo, kako vsak prispeva svoje v mozaik. Noben večer ne vemo, kdo bo prvi strelec tekme. Imamo nekaj izjemnih igralcev, ki se ne bojijo velikih trenutkov, ne bojijo se prevzeti odgovornosti in lahko si le želiš igrati s takšnimi fanti."

Košarkarje Miamija v finalu lige NBA že čakajo Los Angeles Lakers, ki so s 4:1 v zmagah v zahodni konferenci izločili Denver Nuggets. Prva tekma velikega finala v floridskem mehurčku v Orlandu bo že v sredo, 1. oktobra.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • optimist11 07:33 28.september 2020.

    Bravo, Res je , dobra kemija v ekipi je pogoj za uspeh.