Šport > Košarka
59 ogledov

Brez pravih odgovorom pred začetkom lige

Jaka Blažič Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Neformalni sestanek lige Aba ni prinesel rešitev.

Danes je potekal neformalni sestanek klubov košarkarske lige Aba, na katerem so skušali najti odgovore na številna vprašanja pred novo sezono. A jih ni bilo, kot so sporočili iz Cedevite Olimpije, namreč pogovori niso prinesli želenih rezultatov.

Neformalni sestanek klubov, ki sodelujejo v ligi Aba, je potekal prek videokonferenčnega klica, sodelujoči pa so se razšli brez rešitev za težave, ki trenutno pestijo regionalno tekmovanje, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Glavne teme so bile težave zaradi spora med klubi Partizan, Crvena zvezda in FMP ter iskanje rešitev za zahtevno obdobje zaradi pandemije koronavirusa, ki vpliva tudi na vsa mednarodna športna tekmovanja.

"Na petkovem neformalnem sestanku klubov, ki sodelujejo v ligi Aba, nismo našli rešitev za veliko število zahtevnih problemov, ki jih tekmovanje ima. V naslednjih dneh bodo klubi staknili glave in med seboj opravili individualne pogovore, v katerih bo Cedevita Olimpija sodelovala kot konstruktiven sogovornik," je sporočil direktor Cedevite Olimpija Davor Užbinec, ki ostaja optimist: "Verjamem, da bomo s skupnimi močmi našli rešitev, ki bo zadovoljila vse klube, in da se bo nova sezona lige Aba začela, kot je zaenkrat predvideno."

V ljubljanskem klubu pa so obenem izrazili obžalovanje, ker Koper Primorska zapušča ligo Aba, poudarili so, da je to velika izguba za slovensko košarko.

KK Koper Primorska Žalostna usoda Šport Slovenski prvak razpadel, ekipa razpuščena
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.