Šport > Košarka
257 ogledov

Cedevita Olimpija zanesljivo premagala evroligaško ekipo

Jaka Blažič twitter Cedevita Olimpija
Na pripravljalni tekmi v Stožicah je Cedevita Olimpija z 82:65 premagala Bayern.

Cedevita Olimpija je v pripravah na novo sezono gostila evroligaški Bayern, hkrati pa se je zasedba Jurice Golemca predstavila imenitnikom sezonske vstopnice, ki so si v razmaku nekaj sedežev lahko ogledali dvoboj v Stožicah.

Ljubljančani, ki so med sezonama dodobra spremenili zasedbo ekipe, so v prvi četrtini že priigrali nekaj točk prednosti, vendar so Münchenčani, zaradi poškodbe pri njih ni igral slovenski reprezentant Žan Mark Šiško, v zadnji minuti izenačili na 20:20.

A do konca četrtine so zmaji nanizali štiri točke, na začetku druge četrtine pa so z delnim izidom 6:0 povedli že za 10 točk. V naslednjih minutah so z dobro obrambo nato brez večjih težav ohranjali priigrano prednost, do največje v prvem polčasu pa so prišli deset sekund pred glavnim odmorom, ko je trojko iz kota zadel Rion Brown. Na semaforju se je izpisal rezultat 49:32.

Že v prvem polčasu je na parket sicer stopilo 10 košarkarjev Olimpije, edini, ki je ostal brez dosežene točke je bil mladi Dan Duščak. Od novincev v moštvu je Američan Kendrick Perry zbral 8 točk, hrvaški vetrenan Roko Leni Ukić pa 7. Prvi strelec pri domačih je bil sicer z 10 točkami kapetan Jaka Blažič.

Olimpija je prve točke v drugem polčasu dosegla šele po treh minutah igre v tretji četrtini, trojko je zadel še en novi član zmajev Alen Hodžić, a se ob še vedno solidni obrambi prednost ni topila. Ta je po novi trojki nekdanjega kapetana Kopra Primorske celo prvič narastla čez 20 točk (59:38). 

V zadnjo četrtino je Olimpija vstopila s prednostjo 68:50. Zmajem se je ustavilo v napadu, po dveh trojkah nemške zasedbe pa se je prednost ob polovici zadnje četrtine po dolgem času spustila ne enomestno številko (71:62). To pa je bilo pravzaprav vse, kar so zmogli košarkarji Bayerna, po uspešnem metu Eda Murića za tri točke je Olimpija slabe tri minute pred koncem vodila s 77:63. Piko na i je z novo trojko postavil Hodžić.

Cedevita Olimpija:
Radović, Perry 14, Hopkins 5, Duščak , Murić 8 (5 skokov), Ukić 11 (5 podaj), Blažič 10 (5 podaj), Brown 5, Hodžić 13, Dimec 2, Marinković 13 (9 skokov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice