Šport > Košarka
94 ogledov

V Ljubljano prihaja stari znanec Cedevite

roko leni ukić Cedevita Olimpija/Twitter
Hrvaški košarkar je z ljubljanskim klubom podpisal enoletno pogodbo.

Košarkarski klub Cedevita Olimpija bo v novo tekmovalno sezono 2020/21 na položaju organizatorja igre krenil okrepljen s hrvaškim igralcem Rokom Lenijem Ukićem. Dolgoletni član in kapetan hrvaške reprezentance je z ljubljanskim klubom podpisal enoletno pogodbo, so sporočili iz tabora zmajev.

Ukić, izkušeni hrvaški reprezentant, je minuli dve sezoni preživel v Franciji, v tekmovalni sezoni 2017/18 pa je še drugič v svoji karieri nosil dres takratne zagrebške Cedevite. Za Cedevito je Ukić namreč igral tudi v sezoni 2014/15.

Organizator igre, ki v višino meri 196 centimetrov, je v svoji 20-letni karieri izkušnje pridobival v različnih tekmovanjih na najvišji ravni, dve sezoni pa je med drugim preživel tudi v ligi NBA. V najmočnejši ligi na svetu je v sezoni 2008/09 nosil dres Toronto Raptors, sezono kasneje pa je branil barve Milwaukee Bucks.

Ukić je v elitni evroligi preživel kar devet sezon in skupno odigral 154 tekem. V povprečju je dosegal 8,6 točke, 2,6 podaje in 2,1 skoka na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.