Šport
294 ogledov

Huda poškodba centra Olimpije, usoda negotova

Arena Stožice Saša Despot
Za zdaj še ni znano, kdaj bo Olimpijin center znova lahko stopil na parket.

Avstralski center južnosudanskih korenin Mangok Mathiang si je na zadnjem večernem treningu članskega moštva Cedevite Olimpije pred slovenskim košarkarskim superpokalom proti novomeški Krki zlomil golenico in mečnico desne noge, so danes sporočili košarkarski prvoligaši iz Ljubljane.

Kar 208 centimetrov visoki 27-letni košarkar, ki se je Cedeviti Olimpiji pridružil poleti, je v noči iz srede na četrtek že prestal operacijo na kliničnem oddelku za travmatologijo Univerzitetnega Kliničnega centra Ljubljana. 

Mathiang, za katerim so nastopi v razvojni ligi NBA, v italijanski Cremoni in turškem Bahčešehirju, je v letošnjem pripravljalnem obdobju zaigral na eni pripravljalni tekmi in v Stožicah proti Nymburku dosegel štiri točke.

"Vsi skupaj smo si želeli, da pripravljalno obdobje mine brez resnejših poškodb, a na žalost sreča tokrat ni bila na naši strani. O poteku rehabilitacije Mangoka bomo javnost obveščali sproti, napravili pa bomo vse, da bo potekala temeljito, pod strokovnim nadzorom, absolutno pa pri njej ne bomo hiteli," je sporočil direktor ljubljanskega kluba Davor Užbinec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice