Šport > Košarka
109 ogledov

V Kranju podelili prvo lovoriko sezone

Cedevita Olimpija KK Krka superpokal Reševalni pas/Twitter
V dvoboju za slovenski superpokal so bili Ljubljančani uspešnejši od Novomeščanov.

Košarkarji Cedevite Olimpije so devetič postali zmagovalci slovenskega superpokala. V Kranju so premagali Krko (78:67).

Za Ljubljančane je to prva lovorika po več kot dveh letih. Njihov zadnji naslov je bilo državno prvenstvo 2017/18, ko so s 3:2 dobili finalno serijo proti Krki.

Do naslova so prišli zasluženo in pričakovano. Čeprav so vodili večino tekme, ki je potekala na praznik slovenske košarke, ko je Slovenija pred tremi leti postala evropski prvak, jim je Krka dolgo dihala za ovratnik.

Prvo četrtino je Cedevita Olimpija dobila z 22:15, v 18. minuti pa je prišla do najvišje prednosti na tekmi - 41:25, na odmor pa je odšla z enajstimi točkami naskoka.

Arena Stožice Prestal operacijo Šport Huda poškodba centra Olimpije, usoda negotova

V drugem delu je Krka z agresivno obrambo prisilila tekmeca v napake in hitro znižala zaostanek (43:41), tako da je vse do konca ostala v igri za zmago. V 34. minuti je zaostajala le štiri točke (63:59), dobro minuto pred koncem pa se je približala na 72:67. V zaključku tekme je Cedevita Olimpija vendarle ohranila prednost in prišla do svoje pete zmage v tej sezoni. Edini poraz je doživela na prijateljskem obračunu z nemškim Ulmom.

Najboljši strelci pri zmagovalcih, ki so nastopili brez enega od ključnih igralcev pod košema, 208-centimetrov visokega Mangoka Mathianga, ki se je v sredo hudo poškodoval in več ali manj že končal sezono, so bili Kendrick Perry z 20 točkami (7 skokov, 5 podaj, 2 ukradeni žogi, met iz igre 6:12), Jaka Blažič (18 točk, 5 skokov, met 5:12) ter Rion Brown (12 točk, 6 skokov).

Na drugi strani je pri Krki - zaradi poškodb sta manjkala Milan Milovanović in Jure Škifić - največ točk dosegel Rok Stipčević (19), dvanajst jih je prispeval Vasilije Vučetić, po enajst Adin Vrabac in Luka Lapornik.

luka dončić Kako mu uspeva? Šport Dončićev seznam, ob katerem vam bo vzelo sapo

Košarkarska zveza Slovenija je prvo uradno tekmo po več kot pol leta, ki tradicionalno označuje začetek nove sezone (naslednji teden se bodo začela tudi ligaška tekmovanja), izkoristila za podelitev nekaterih priznanj za minulo sezono, ki zaradi pandemije novega koronavirusa ni bila končana.

V pokalu mladih pri fantih so priznanja prejeli Domžale, Plama Pur in Koper Primorska, pri dekletih pa Celje, Ježica in Triglav. Podeljena so bila tudi priznanja posameznikom in organizacijam za prispevek k razvoju košarke. Prejeli so jih Miran Jerič, Milan Kordič, Peter Juteršnik, Boris Fabjan, Ladivoj Gorjan, Danica Guberinič, Mirko Kaplja, Jože Palčnik ter posthumno Aleš Antauer.

Superpokal Slovenije:

Cedevita Olimpija - Krka 78:67 (22:15, 19:15, 17:22, 20:15)
Perry 20 (7 sk), Blažič 18; Stipčević 19.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice