Šport > Košarka
777 ogledov

Dragić: "Ker mi ekipa zaupa, sem lahko to, kar sem"

Goran Dragić Epa
Miami Heat so na krilih Gorana Dragića naredili prvi korak k uvrstitvi v velike finale lige NBA.

Miami Heat so na prvi tekmi finala vzhodne konference po podaljšku strli odpor Boston Celtics (117:114) in si pripravili lepo izhodišče za napad na prvi finale po letu 2014. Nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić je v slabih 39 minutah dosegel 29 točk, sedem skokov in štiri podaje ob kar 58-odstotnem metu iz igre (11/19) in 50-odstotnem metu za tri (4/8). Izza črte za proste mete je bil tokrat nezgrešljiv (4/4).

Goran Dragić NBA končnica Šport Dragić prvi mož Miamija v veliki drami, Denver uspel maščevati Luko Dončića

Kljub sijajnemu začetku izkušeni slovenski veteran po zmagi ni podlegel evforiji. "Zavedamo se, da to ni še nič. To je samo ena zmaga. Igrati moramo najboljšo košarko. Počutil sem se odlično. Prosti dnevi so mi pomagali. Videl sem nekaj priložnosti, samozavest mi je vseskozi naraščala," je povedal 34-letnik.

Goran Dragić Po fantastični zmagi Šport Dragić razkril, od kod črpa energijo za takšne predstave

"Uživamo v igri. Vložili smo veliko truda. Veseli smo, da se nahajamo v tem položaju, a obenem čutimo tudi nervozo, kar je normalno. Ko se tekma začne, vse to izgine in poskušamo samo igrati kar se da učinkovito," je dodal Dragić in spregovoril o vlogi mentorja mlajšim košarkarjem. Sam je v imel v tem pogledu zelo dobre učitelje.

"Občutek je dober. Do tega je prišlo povsem naravno. Veliko sem se naučil od Chrisa Bosha, Dwayna Wada, Udonisa Haslema. Vedno so govorili z mano. To znanje želim prenesti na mlajše fante, da jim nekoliko olajšam vse skupaj. Igralci in trenerji mi zaupajo, kar je pomembno, ker sem potem lahko to, kar sem," je sklenil slovenski košarkarski as.

Goran Dragić Luka Dončić Slovenija Komentar Slovenija Kdo se spomni Game Boya?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.