Šport > Košarka
860 ogledov

Dragić razkril, od kod črpa energijo za takšne predstave

Goran Dragić Epa
Nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić je po današnji težki zmagi Miamija proti Bostonu na prvi tekmi finala končnice vzhodne konference košarkarske lige NBA dejal, da energijo za zmage črpa od soigralcev.

Zaradi pandemije koronavirusa so igralci ekip, ki se jim je uspelo uvrstiti v končnico, v tako imenovanem mehurčku oziroma v izolaciji v Orlandu na Floridi, kjer potekajo vse tekme. Žena Maja in sin Mateo sta v Sloveniji in z njima je Goran Dragić v stiku le "na daljavo". Tekme potekajo brez gledalcev in tudi brez novinarjev, ki pa se skušajo priključiti na novinarske konference po tekmah preko aplikacije zoom.

Goran Dragić NBA končnica Šport Dragić prvi mož Miamija v veliki drami, Denver uspel maščevati Luko Dončića

Miami je na poti do finala končnice vzhodne konference doslej s 4:0 ugnal Indiano, nato pa še s 4:1 favorizirani Milwaukee. Pred serijo tekem proti Boston Celtics je bilo nekaj dni premora, vendar pa je prvi nastop v polfinalu lige NBA po letu 2010, ko se je s Phoenixom uvrstil v finale zahodne konference po zmagi nad Houstonom, za 34-letnika zagotovo naporen.

Vendar pa tega na prvi tekmi proti Bostonu ni bilo videti, saj bil Dragić z 29 točkami najboljši strelec svoje ekipe, ki je zmagala po podaljšku s 117:114, čeprav je bil Boston večino tekme v prednosti.

"Najbolj pomembna je samozavest. Nikoli nismo upognili glave in tudi takrat, ko smo zaostajali, smo se borili naprej ter upali na preobrat. Vemo, da če v NBA nekdo vodi za več kot deset točk, to ne pomeni ničesar, saj se lahko hitro naredi preobrat," je po tekmi dejal Dragić.

Goran Dragić Luka Dončić Slovenija Komentar Slovenija Kdo se spomni Game Boya?

Priznal je, da je nekaj dni premora po izločitvi Milwaukeeja, ko je Miami čakal na nasprotnika v finalu vzhoda NBA, pomagalo. "Definitivno črpam energijo od mojih soigralcev. Res se zelo dobro razumemo ob igrišču in na igrišču, kar dokazujemo vsako tekmo. Za zdaj gre vse po načrtu in upam, da bomo še naprej zmagovali" je po uvodni zmagi dvoboja na štiri zmage Dragić izjavil za STA.

Zagotovil je, da se odlično počuti in igra samozavestno, pri čemer je omenil tudi izkušnje, ki jih je dobil na začetku kariere v NBA od številnih velikih igralcev, kot sta Dwyane Wade in Chris Bosh. Te izkušnje sedaj prenaša na mlajše soigralce, kot sta Duncan Robinson in Tyler Herro, za katerega je slovenski zvezdnik dejal, da je neverjetno nadarjen igralec, poln samozavesti.

Te ne manjka niti Dragiću, še posebej v končnici, kjer je do finala vzhoda prišel s povprečjem 21,1 točke na tekmo, 4,7 podaje in 4,4 skoka. Boston igra svoj tretji konferenčni finale v zadnjih štirih sezonah, Miami pa je tako daleč nazadnje prišel leta 2014. Razmerje v dvobojih letošnje sezone med ekipama je sedaj 2:2.

Goran Dragić Težki časi Šport Zato se je Dragićeva družina vrnila v Slovenijo

Strokovnjaki so pred prvo tekmo finala vzhoda dajali rahlo prednost Bostonu, vendar pa je Miamiju uspelo presenetiti že proti Milwaukeeju. Miami je doslej šele trikrat osvojil naslov prvaka lige NBA; nazadnje leta 2013, ko je s 4:3 premagal San Antonio. Legendarni Boston Celtics imajo 17 naslovov, vendar pa zadnjega iz leta 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.