Šport > Košarka
2997 ogledov

Zato se je Dragićeva družina vrnila v Slovenijo

goran dragić Epa
Slovenski organizator igre je spregovoril o posebnih izzivih igranja v floridskem mehurčku.

Še preden je Goran Dragić 8. julija s svojim moštvom Miami Heat pripotoval v Orlando, kjer poteka zaključek letošnje sezone, je svojo družino poslal nazaj v Slovenijo.

"Ko sem odšel v mehurček, se je družina vrnila v Evropo, ker smo menili, da je tako najbolj pametno. Tam je manj okužb. Žena ima tudi pomoč starih staršev," je pred pomembno peto tekmo, na kateri je vročica četrtič porazila Milwaukee Bucks in se uvrstila v finale vzhodne konference, povedal nekdanji slovenski reprezentant.

dragić butler | Avtor: Epa Epa

Zaradi precejšnje časovne razlike med Orlandom in Slovenijo se mora z otroki po telefonu pogovarjati ob sila nenavadnih urah. "Časovna razlika znaša šest ur. Običajno ostanem pokonci do enih zjutraj, da se lahko slišim z otroki, preden gredo v šolo. Ko se zbudim, je pri njih že štiri ali pet popoldne," je povedal Dragić.

dragić butler | Avtor: Epa Epa
Ob odsotnosti družine je lahko vse svoje misli in energijo preusmeril v košarko, kar se mu je obrestovalo na parketu. "Popolnoma sem osredotočen. Vem, da je družina na varnem. Kot pravi Jimmy, to je samo poslovno potovanje. Tudi meni se tako zdi," je povedal Dragić in dodal, da se je bilo potrebno privaditi na novo realnost. "Vse je drugače, vključno s s samo košarko. Prvič že to, da ne igramo pred navijači. Ujeti smo v mehurčku. Vsak dan se srečujemo z istimi ekipami. Nič ni tako, kot smo vajeni." 

Kljub posebnim okoliščinam se prioritete niso spremenile. "Čeprav igramo brez navijačev, se zelo dobro zavedamo, da je to končnica. Tekme so zelo fizične. Samo predstavljam si lahko, kako bi bilo igrati v Milwaukeeju. Vemo, kaj je na kocki. Seveda pogrešamo navijače, vzdušje bi bilo povsem drugačno," je pristavil slovenski as.

goran dragić NBA končnica Šport Dragić s ključnim metom za finale Vzhoda

Triintridesetletnik je sinoči dodal nov kamenček v mozaik letošnje končnice, v kateri je vročica ob njegovi izdatni pomoči s kar 4:1 v zmagah odpravila najboljšo ekipo rednega dela Milwaukee Bucks. Dragić je v k odločilni zmagi prispeval 17 točk, štiri skoke in dve podaji ob 47-odstotnem metu iz igre (7/15) in 40-odstotnem metu za tri (2/5).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.