Šport > Košarka
138 ogledov

Tolažilna nagrada za 'grškega čudaka'

giannis antetokounmpo Epa
Najboljši obrambni igralec lige Giannis Antetokounmpo je prvi obraz najboljše obrambne peterke.

Zvezdnik Milwaukee Bucks in lanski najkoristnejši igralec (MVP) lige NBA Giannis Antetokounmpo je pred dnevi zmagal v glasovanju za najboljšega obrambnega igralca lige.

Zdaj pa je vodstvo lige objavilo še najboljšo obrambno peterko košarkarske sezone, v kateri so poleg Antetokounmpa še Anthony Davis, Rudy Gobert, Ben Simmons in Marcus Smart.

goran dragić NBA končnica Šport Dragić s ključnim metom za finale Vzhoda

Davis je bil tako kot Antetokounmpo še četrtič izbran v najboljšo obrambno ekipo lige NBA, od tega dvakrat kot član prve peterke. Njegov Milwaukee je sinoči izpadel iz končnice, potem ko je moral še četrtič v petih tekmah priznati premoč Miami Heat.

Gobert je bil kar štirikrat zaporedoma v prvi peterki, Smart dvakrat, za Simmonsa pa je to prvo imenovanje v karieri.

Vodstvo lige je v drugo peterko z najboljšimi obrambnimi veščinami lige uvrstilo Kawhija Leonarda, Patricka Beverleyja, soigralca Gorana Dragića pri Miamiju Bama Adebaya, Erica Bledsoeja in Brooka Lopeza.

O nagradah NBA glasujejo športni novinarji glede na igro, ki so jo košarkarji prikazali še pred prekinitvijo prvenstva NBA zaradi koronavirusne pandemije.

Boston Celtics : Toronto Raptors NBA Šport Prvaki povsem ponižani, vodstvo Dončićevih krvnikov Goran Dragić Izzval evforijo Šport "Zakaj Dragiću ne pišejo hvalospevov? Dončiću pa preveč"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.