Šport > Košarka
1240 ogledov

Poškodba zvezdnika, nora končnica in ključna zmaga

Jimmy Butler, Goran Dragić Epa
Košarkarji Miamija so v zadnjih trenutkih dvoboja morali priznati premoč Milwaukeeju. Ta je slavil po podaljšku.

Po treh tekmah drugega kroga končnice je Miami proti Milwukeeju, ki je v rednem delu sezone sicer imel najboljše razmerje med zmagami in porazi v ligi, vodil s 3:0 v zmagah. Bucks je tako pred izpadom iz boja za naslov reševal le uspešna predstava na četrti tekmi.

A začelo se ni najboljše za četo Mika Budenholzerja. V prvi četrtini so njegovi izbranci zaostajali že za 12 točk (15:27), a se jim je na začetku druge četrtine uspelo približati le na točko zaostanka. Blestel je Giannis Antetokounmpo, ki je zbral kar 19 od 30 točk svoje ekipe. Vendar se je grški zvezdnik nato poškodoval, ob prodoru pod koš je nastradal njegov gleženj.

Kljub Grkovemu izostanku, ta je odšepal v garderobo in se ni več vrnil na parket, je Milwaukee prvič povedel štiri minute pred koncem polčasa po trojki Georga Hilla (41:40). Na drugi strani je z enako mero odgovoril Goran Dragić. Ta je nekaj sekund pred koncem druge četrtine izsilil še prekršek ob metu za tri točke in zadel dva od treh prostih metov za zaostanek 48:50. S tem rezultatom se je odšlo na glavni odmor.

Tretja četrtina je bila povsem izenačena. Pri Bucks je Antetokounmpovo vlogo prevzel drugi Milwaukeejev All-Star igralec Khris Middleton, samo v tej četrtini je dosegel 21 točk, slabe tri minute pred koncem tretjega dela igre pa je s trojko poskrbel tudi za izid 77:77. Po minuti odmora je Miami pritisnil na plin in se oddaljil na razliko petih točk, vendar je Middleton pred zadnjo četrtino zadel za 85:88.

Po dveh minutah in pol igre v četrti četrtini je Dragić ukradel žogo pod svojim košem, jo popeljal čez celotno igrišče in zaključil za 98:92.

Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste je nato dodal še en koš za +8. Vendar odpor Milwaukeeja še ni bil strt. Po petih zaporednih točkah Brooka Lopeza so se Bucks približali na 99:100.

Po nekaj neuspelih akcijah na obeh straneh je Lopez zadel še en met za tri točke in popeljal svojo ekipo do prednosti s 104:100. Na semaforju so ostale še štiri minute. Butler je prekinil petminutno strelsko sušo Miamija, nato pa je asistiral za koš tokrat odličnega Bama Adebayja. Lopez je Bucks vrnil v vodstvo (106:104).

Na semaforju je ostalo 58 sekund, ko je trojko za Miami zadel novinec Tyler Herro (107:106), nato pa sta se nova napada na obeh straneh končala brez koša.

Ostalo je še 21 sekund. Milwaukee je zahteval minuto odmora, po njej pa je imel na voljo napad za zmago.  Butler bi skoraj ukradel žogo, nato pa je z odlično obrambo Bucks prisilil še v en odmor. Ostale je še 8,9 sekunde.

Sedem sekund kasneje je Dragić s prekrškom zaustavil prodor Donteja DiVincenza. Ta je zadel enega od dveh prostih metov za 107:107. Miami je imel na voljo še 1,9 sekunde, žoga je prišla do Dragića, ki pa je zgrešil met za tri točke.

Sledil je podaljšek. Middleton je dve minuti pred njegovim iztekom zadel za 111:109. Na drugi strani sta bila neuspešna Dragić in Jae Crowder, Bucks pa so 44 sekund pred koncem dobili na voljo dva prosta meta. Lopez je zadel oba.

Sledila je trojka Herra, a je Midletton preko slednjega vrnil udarec za 116:112.

Ostalo je le še šest sekund. Herro je znova zadel trojko. Čas: tri sekunde. Miami je hitro storil prekršek nad Middletonom, ta je zadel prosta meta za 118:115. Košarkarji s Floride so poizkusili še z dolgo podajo izpod svojega koša, a so jo Bucks prestregli.

Dragić je zbral 17 točk, štiri ulovljene žoge in osem asistenc. Adebayo je v svojo statistiko vpisal 26 točk, 12 skokov in 8 podaj, pri Milwukeeju je 36 točk dosegel Middleton. Drugi strelec Bucks je bil z le 11 minutami in pol igre že Antetokounmpo (19 točk).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice