Šport > Košarka
175 ogledov

Dončićevi krvniki zdaj 'nagajajo' še Čančarju

Epa
Los Angeles Clippers so v seriji z Denver Nuggets povedli z 1:0 v zmagah.

Toronto Raptors, branilci naslova v severnoameriški košarkarski ligi NBA, so v polfinalu vzhodne konference proti Boston Celtics prišli do prve zmage. Ko so bili le še pol sekunde oddaljeni od tretjega zaporednega poraza proti Keltom, je OG Anunoby zadel trojko za tesno zmago s 104:103. Los Angeles Clippers so polfinale zahoda začeli z zmago.

LeBron James Tvitosfera Šport Dragićeva zmaga sprožila val provokacij, LeBron izgubil živce

Ko so bili prvaki že skoraj na poti v slačilnico sklonjenih glav, je odgovornost v svoje roke prevzel v Londonu rojeni Anunoby in pol sekunde pred koncem po podaji Kyla Lowryja odločil tekmo.

"Gremo počasi, tekmo po tekmo. To je bila zelo čustvena zmaga, a moči moramo usmeriti naprej," je po dvoboju dejal zvezdnik prvakov Lowry, ki je dosegel 31 točk.

Za Anunobyja je bila odločilna trojka edini met v drugem polčasu. "Pričakoval sem, da bom zadel. Ne mečem na koš, da bi zgrešil. Res nisem bil preveč presenečen," je po tekmi dejal Anunoby, ki je s trojko obenem preprečil Keltom do klubskega rekorda sedmih zaporednih zmag v končnici.

Prvi strelec Bostona je bil Kemba Walker z 29 točkami.

Toronto lahko v boju na štiri zmage izid poravna v soboto.

Igor Kokoškov Bivši selektor Šport Kokoškov o Dončiću: "Jaz zdaj ne bi govoril z vami, če ..."

Na zahodu pa so Los Angeles Clippers, ki so v prvem krogu izločili Dallas Mavericks Luke Dončića, na krilih Kawhija Leonarda z zmago začeli konferenčni polfinale proti Denver Nuggets, katerih član je tudi Vlatko Čančar.

Clippers so vnovič napovedali lov na naslov prvaka, tokrat so zanesljivo, s 120:97 in z 29 točkami prvega strelca končnice Leonarda, ki je bil na parketu le tri četrtine, premagali zlata zrna.

Leonard je do sedaj na sedmih tekmah končnice povprečno dosegel 32,2 točke, 9 skokov, 4,2 podaje in 2,3 ukradene žoge pri 56-odstotnem metu, kar je za zdaj njegova najboljša predstava v končnici doslej. Med vsemi, ki še nastopajo v končnici, je prvi strelec; na vsaki od sedmih tekem je dosegel vsaj 29 točk.

V ligi NBA že napovedujejo, da se naslednja v Orlandu obeta tekma tedna, na kateri se bosta pomerila Miami Gorana Dragića in najboljša ekipa rednega dela Milwaukee. Dragićeva vročica je za zdaj edina ekipa, ki v končnici še ni izgubila.

dragić butler Sodniška farsa Šport Darilo Dragićevi vročici buri duhove: "Bucks bi morali odkorakati"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.