Šport > Košarka
665 ogledov

Legenda na klopi zvezdniške ekipe

Steve Nash Profimedia
V franšizi, ki bo v naslednji sezoni lovila naslov prvaka, so presenetili z imenovanjem glavnega trenerja.

Brooklyn Nets bo v naslednji sezoni vodil Steve Nash. Slednji je bil odličen igralec, toda kot trener praktično nima izkušenj in tako je imenovanje v ZDA naletelo na mešane odzive.

"Ponosen sem, da sem dobil priložnost pri takšni prvovrstni organizaciji. Hvala vodstvu kluba za vero v moje sposobnosti," je po podpisu štiriletne pogodbe dejal Nash.

dragić butler Sodniška farsa Šport Darilo Dragićevi vročici buri duhove: "Bucks bi morali odkorakati"

Ta bo moral izpolniti visoka pričakovanja, saj bo v svojih vrstah imel dva superzvezdnika - Kevina Duranta in Kyrieja Irvinga. Durant je izpustil celotno letošnjo sezono zaradi poškodbe ahilove tetive, veliko tekem je zaradi zdravja s klopi gledal tudi Irving.

Oba sta že osvojila šampionski prstan in v prihajajočem tekmovalnem obdobju bo franšizo zanimal sam vrh lige NBA. Letos so Mrežice, brez obeh velemojstrov, prišle v končnico in se tam ekspresno poslovile proti Toronto Raptors.

Nash je nazadnje služboval pri Golden State Warriors, kjer je bdel nad oddelkom za razvoj košarkarjev. Nasledil bo Kennyja Atkinsona, ki so ga Nets odpustili marca. V preostanku sezone je ekipo vodil Jacque Vaughn, ki bo odslej Nashev pomočnik.

Steve Nash je igral za Phoenix Suns, Dallas Mavericks in LA Lakers. Dvakrat je bil izbran za najkoristnejšega igralca lige, osemkrat je zaigral na All-Star tekmi. Danes 46-letni Kanadčan je bil kar petkrat najboljši asistent lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice