Šport > Košarka
1034 ogledov

Še drugi Slovenec med osmimi najboljšimi

dragić čančar Reševalni pas/Twitter
Boston je proti Torontu povedel z 2:0, v drugi krog pa se je uvrstil tudi Denver Vlatka Čančarja.

Košarkarji moštva Boston Celtic so naredili pomemben korak k uvrstitvi v finale vzhodne konference severnoameriške košarkarske lige NBA. V Orlandu so s 102:99 ugnali Toronto Raptors in povedli z 2:0 v zmagah. V konferenčni polfinale na zahodu pa so se uvrstili Denver Nuggets, ki so v odločilni sedmi tekmi premagali Utah Jazz z 80:78.

Boston Celtics | Avtor: Epa Epa

Pri Bostonu je proti lanskim prvakom iz Kanade v zadnjem delu blestel Marcus Smart s petimi zadetimi meti za tri točke. S 34 točkami je bil najbolj učinkovit Jayson Tatum, ki je ob tem dosegel tudi zanj rekordno število košev na tekmi končnice. Pri Torontu je 20 točk dosegel OG Anunoby, točko manj pa Fred VanVleet.

"Boj s Torontom še zdaleč ni končan. Moramo razmišljati od tekme do tekme," je po obračunu povedal Tatum. Ta ve, da bi se lahko razpletlo tudi drugače, saj je Toronto ob vstopu v zadnji del vodil z 78:70, z dobrim uvodom v zadnji četrtini pa je Boston izenačil že na 82. točki. Tesno je bilo vse do konca. Kyle Lowry je minuto in sekundo pred koncem znižal na 100:99, zadnji koš na tekmi pa je 42 sekund pred zadnjim piskom sirene dosegel Kemba Walker. Boston je do zmage nato prišel po zaslugi bloka Smarta, uspešnega skoka v napadu in zgrešenem metu VanVleeta in skoku Jaylena Browna.

Denver Nuggets | Avtor: Epa Epa

V polfinalu zahoda pa je Denver, ki se bo meril s krvniki Luke Dončića in Dallasa Los Angeles Clippers. Tesen dvoboj je odločil najboljši strelec tekme Nikola Jokić, ki je ob 30 točkah 27 sekund pred koncem dosegel tudi zadnji koš na tekmi. Vsaka od ekip je nato zgrešila po en koš. Jokić je svojemu izkupičku dodal še 14 skokov. Za Utah je 22 točk dosegel Donovan Mitchell.

Na zahodu še vedno odprto ostaja vprašanje polfinalnih tekmecev Los Angeles Lakers, o tem bo danes odločala tekma med Oklahoma City Thunder in Houston Rockets. Miami z Goranom Dragićem bo v polfinalu vzhoda napadal drugo zmago proti Milwaukeeju.

Goran Dragić Heat Bucks NBA Šport "Play-off" Goran Dragić še petič zapored z izjemnim dosežkom Goran Dragić Heat Bucks NBA/Video Šport Dragić s fantastično predstavo zrušil Antetokounmpa in druščino

* Izidi:
- vzhod, konferenčni polfinale:

Boston Celtic - Toronto Raptors 102:99
(Boston vodi z 2:0 v zmagah)

- zahod, 1. krog:
Denver Nuggets - Utah Jazz 80:78
(Denver se je s 4:3 v zmagah uvrstil v konferenčni polfinale)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice