Šport > Košarka
8628 ogledov

Clipperja še vedno preganja incident z Dončićem

harrell dončić Getty Images
Košarkar Los Angeles Clippers še vedno plačuje davek zaradi nespametnega verbalnega napada na Luko Dončić.

Košarkar Los Angeles Clippers Montrezl Harrell, ki v uvodnem krogu končnice vodijo s 3:2 v zmaga proti Dallas Mavericks, si je v tretjem krogu privoščil rasistično žaljivko na račun slovenskega košarkarja Luke Dončića.

Po doseženem košu je Harrell, ki je Dončiću zameril protest po njegovi osebni napaki nad Kristapsom Porzingisom, je zvezdnika Dallasa označil za "strahopetno belo pi*ko".

Skorajšnji pretep Šport Škandal! Kar je Harrell storil Dončiću, bi lahko imelo resne posledice

Incident je bil medijsko precej odmeven, še posebej zato, ker NBA končnica v Orlandu mineva tudi ob prizadevanjih za odpravo rasne neenakopravnosti. Harrell ja hitel znikati očitke o rasizmu, pred četrto tekmo pa se je Dončiću tudi osebno opravičil.

Luka je njegovo opravičilo sprejel, tako da sta košarkarja zakopala bojno sekiro.

luka dončić Iz oči v oči Šport Dončić se je soočil s človekom, ki ga je ozmerjal s "belopolto pi*ko"

Za razliko od Dončića pa nekateri navijači niso bili tako razumevajoči, zato je Harrell še naprej tarča ostrih napadov na družbenih omrežjih.

"Z Lukom sva zatrla vse govorice. Vsi so mi očitali, da sem rasist, toda z Lukom oba dobro veva, kakšna je resnica. Še vedno dobivam sporočila ljudi, ki so veseli, da mi je umrla babica in me zmerjajo s črnuhom," je v spletnem pogovoru z novirko EPSN Kim Adams razkril ameriški krilni center.

Harrell je moral zaradi smrti babice konec meseca julija za nekaj dni zapustiti "mehurček" v Orlandu.

Luka Dončić NBA Šport Konec mučnega čakanja Luka Dončić "Luka Stopper" Šport V New Yorku trdijo, da imajo protistrup za Dončića dončić morris Posnetek šokira Šport Svinjarija, da ni večje! Clipper poskušal poškodovati Dončića
Komentarjev 1
  • Snežinko 10:39 29.avgust 2020.

    No, če belci ne smejo zmerjati črnih z rasističnimi opazkami, potem ne vidim niti enega razloga, zakaj pa bi bilo črnim to dovoljeno? Se je lahko stokrat opravičil, kar je rekel je rekel. In mislil tudi. Opravičilo je samo kamuflaža, ...prikaži več da se je izognil morebitnim kaznim. V jezi človek pokaže, kakšen je...

Sorodne novice