Šport > Košarka
476 ogledov

Znano, kdaj se Luka in druščina vračajo na igrišča, liga pristala na ukrepe

kawhi leonard luka dončić Epa
Liga NBA se bo nadaljevala v nedeljo.

Vodstvo košarkarske lige NBA je sporočilo, da se bo tekmovanje po štirih dneh pavze zaradi protesta igralcev proti policijskemu nasilju in rasni nestrpnosti v ZDA, nadaljevalo v nedeljo. Hkrati je liga v sodelovanju z igralci in lastniki klubov sprejela niz ukrepov za aktivno vključitev v družbene reforme.

Komisar lige Adam Silver je sporočil, da so bili pogovori z igralci in lastniki klubov konstruktivni in da je na koncu prevladovalo enotno mnenje, da se mora tekmovanje v mehurčku v Orlandu nadaljevati.

adam silver | Avtor: Epa Epa

Lastniki klubov in vodstvo lige so obljubili, da bodo uporabili vsa možna sredstva za zagotovitev socialne pravičnosti in rasne enakopravnosti.

Lastniki se bodo bolj aktivno vključili tudi v letošnje predsedniške volitve v ZDA. V vseh mestih, kjer imajo lastniki klubov lige NBA svoje dvorane, bodo v njih organizirali volilna mesta za novembrske volitve in tako skušali čim večjemu številu ljudi omogočiti izbiro predsednika.

Donald Trump Odziv predsednika Šport Trump: "NBA se igra politiko!"

"Te obljube smo sprejeli po več mesecih napornih priprav na varno nadaljevanje sezone lige NBA, z njimi pa želimo doseči socialno pravičnost in rasno enakopravnost. Veselimo se nadaljevanja tekmovanja tu v Orlandu in skupnega dela v prihodnje," je liga NBA zapisala v sporočilu za javnost.

V štirih dneh je bilo odpovedanih dvanajst tekem, med njimi tudi peta tekma med Dallas Mavericks in Los Angeles Clippers, kjer slednji vodijo s 3:1.

"Balkanski klan" Še okrepljeni Šport Kakšna družba! Tako se tekom premora zabavajo Luka, Dragić... NHL arena play-off Bojkot Šport V ZDA dan brez športa Luka Dončić Bojkot ali igranje? Šport Padla odločitev, ali bodo Luka in kompanija nadaljevali sezono
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice