Šport > Košarka
283 ogledov

Konec mučnega čakanja

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Po odpovedi 12 tekem se bo danes nadaljevala končnice lige NBA.

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA se je v sodelovanju z igralci dogovorilo o razporedu nadaljevanja končnice, ki je bilo prekinjeno zaradi protesta igralcev proti policijskemu nasilju in rasni nestrpnosti v ZDA.

Najprej bosta na parket v Orlandu stopila Milwaukee Bucks in Orlando Magic ob 21.30 po srednjeevropskem času.

Moštvi bosta odigrali peto tekmo, ki je pred dnevi sprožila verižno reakcijo odpovedi in preloženih tekem v ameriških športih. V sredo ponoči se namreč Bucks niso pojavili na parketu ter začeli z bojkotom tekmovanja zaradi policijskega nasilja nad temnopoltimi osebami v ZDA. Kasneje so se jim pridružili tudi ostali, po nekaj dneh premora pa se bo liga NBA vendarle nadaljevala.

V noči na nedeljo bosta še dve tekmi, in sicer peti obračun med Houston Rockets in Oklahoma City Thunder (ob 0.30) ter peta tekma med Los Angeles Lakers in Portland Trail Blazers (3.00).

Dallas Mavericks Luke Dončića bodo šesto tekmo prvega kroga končnice na zahodu proti Los Angeles Clippers odigrali v nedeljo ob 21.30. Do konca sezone so telički izgubili Latvijca Kristapsa Porzingisa, ki ima natrgan meniskus. Dončić in druščina bodo tako ob zaostanku z 2:3 v zmagah lovili novo presenečenje, ki bi jih ohranilo v boju za drugi krog končnice.

Denver Nuggets Vlatka Čančarja se bodo skušali porazu v seriji izogniti v ponedeljek zgodaj zjutraj ob 2.30 proti Utah Jazz.

V nedeljo bo že ob 19. uri na sporedu prva tekma konferenčnega polfinala na vzhodu med Toronto Raptors in Boston Celtics.

Miami Heat Gorana Dragića še čakajo na tekmeca v polfinalu vzhoda, bržčas bo to Milwaukee, ki proti Orlandu vodi s 3:1 v zmagah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice