Šport > Košarka
1983 ogledov

Tako se je tokrat na Dončića spravil "drvar" Morris

Luka Dončić Marcus Morris Mavs Clippers Reševalni pas/Twitter
Marcus Morris je zadnje srečanje v seriji med Dallasom in LA Clippers končal že v prvi četrtini.

Los Angeles Clippers so z zmago (111:97) na šesti tekmi serije izločili Dallas Mavericks in se uvrstili v polfinale zahodne konference.

Ob poškodbi Kristapsa Porzingisa je bil Luka Dončić edino pravo orožje Teksačanov, toda 38 točk, devet skokov in devet podaj Slovenca ni bilo dovolj, da bi Mavs izsilili odločilno sedmo tekmo.

Luka Dončić Clippers Mavericks Foto/Video Šport Morris izključen po prekršku nad Dončićem, čarobni Luka ni bil dovolj za Dallas

Že v prvi četrtini pa je bilo na parketu zelo vroče. Marcus Morris, ki je na peti tekmi po mnenju mnogih namerno stopil na Dončićev poškodovani gleženj, je bil spet v elementu. S slovenskim reprezentantom sta se skoraj od začetka tekme spuščala v verbalne dvoboje in očitno je mladi Ljubljančan znal razkuriti ameriškega veterana.

Minuto pred koncem uvodnega dela igre je Dončić prodrl pod koš, Morris pa ga je ustavil z grobim poskusom blokade in zvezdnika poslal na tla. Slovenec se je hitro pobral in krenil proti Morrisu, toda vsi košarkarji so skočili skupaj in scena se je zaključila z malce prerivanja.

Po ogledu posnetka so delilci pravice Morrisovo potezo ocenili kot nameren udarec, mu prisodili očitno osebno napako druge stopnje (flagrant 2) in ga posledično poslali v slačilnico pod predčasno prho.

Marcus Morris Clippers Mavericks | Avtor: Epa Epa

Umazana taktika se Morrisu ni kaj prida obrestovala. Clippers so bili od vsega začetka favoriti v seriji, ob izostanku Porzingisa pa bi Dallas potreboval pravi mali čudež za napredovanje.

Dončić je kljub udarcem in občasnem pokrivanju s strani dveh odličnih obrambnih igralcev - Kawhija Leonarda in Paula Geroga, v seriji povprečno dosegal po 30 točk, osem skokov in osem asistenc na tekmo. To v prvi play-off seriji v karieri ni uspelo še nikomur v ligi NBA.

Luka Dončić Enakopravnost Clippers Mavericks Video Šport Luka za slovo od sezone še enkrat pokazal vso genialnost
Komentarjev 3
  • Tatjana Ha 11:51 31.avgust 2020.

    RASIZEM in nasilje izvajajo že lep čas nad mladim Dončičem ćrnci.

  • Skipi 09:22 31.avgust 2020.

    Black whatever matters al kako že gre ....vse dovoljeno....

  • gregor51 08:50 31.avgust 2020.

    smet zamurska

Sorodne novice