Šport > Košarka
4540 ogledov

Luka za slovo od sezone še enkrat pokazal vso genialnost

Luka Dončić Enakopravnost Clippers Mavericks Epa
Dallas Mavericks so zaključili z letošnjo sezono, slovenski reprezentant pa je še zadnjič v tekočem tekmovalnem obdobju navdušil ljubitelje košarke.

Luka Dončić ni uspel preprečiti poraza (111:97) Dallas Mavericks na šesti tekmi serije proti LA Clippers in Teksačani so se, sicer pričakovano, poslovili od sanj o naslovu.

Spet je zaradi poškodbe manjkal Kristaps Porzingis in skoraj vso breme kreacije v napadu je padlo na Dončićeva ramena. Slovenec se je odrezal odlično, saj je ob nerazpoloženih soigralcih praktično sam držal korak s tekmeci, toda to ni bilo dovolj.

Luka Dončić Clippers Mavericks Foto/Video Šport Morris izključen po prekršku nad Dončićem, čarobni Luka ni bil dovolj za Dallas

Dončić je dosegel 38 točk (15/28 iz igre, 4/9 za tri), pobral devet odbitih žog in podelil devet asistenc. Najbrž bi lahko prišel do trojnega dvojčka, če zadnji dve minuti srečanja ne bi presedel na klopi.

V tretji četrtini je Dončić dosegel 16 od skupno 23 točk Dallasa, to pa je bil tudi del igre, ko so Clippers pobegnili Teličkom. Poleg Dončića sta pri Dallasu dvomestno število točk zbrala le še Dorian Finney-Smith (16) in Tim Hardaway Jr. (10).

V celotni seriji, sploh prvi v svoji NBA karieri, je Luka na tekmo povprečno dosegal po 30 točk, osem skokov in osem asistenc.

Takšne statistike v svoji premierni play-off seriji ni imel še noben košarkar v zgodovini najmočnejše košarkarske lige na svetu.

Luka Dončić Marcus Morris Mavs Clippers Video Šport Tako se je tokrat na Dončića spravil "drvar" Morris

Po tekmi je bil poln hvale na račun Ljubljančana tudi MVP lanskega finala Kawhi Leonard, eden najboljših obrambnih igralcev v NBA.

"On je velik igralec. To je bila njegova prva play-off serija, boril se je vsak trenutek, ko je bil na parketu. Ni se uklonil, vsako tekmo je vodil svojo ekipo in opravil je odlično delo," je dejal Leonard.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice