Šport > Košarka
20102 ogledov

Katastrofalna vest za Dončića iz zdravniške ordinacije

dončić porzingis Reševalni pas/Twitter
Moštvo Luke Dončića v nadaljevanju končnice ne bo več moglo računati na poškodovanega Kristapsa Porzingisa.

Latvijski košarkar Kristaps Porzingis do konca prvega kroga končnice v košarkarski ligi NBA ne bo mogel pomagati moštvu Dallas Mavericks, za katerega igra tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić.

harrell dončić Nima miru Šport Clipperja še vedno preganja incident z Dončićem

Pregledi so namreč pokazali, da si je visokorasli Latvijec na prvi tekmi končnice strgal desni meniskus, zaradi česar je sezona zanj bržčas že končana.

Porzignis je poškodbo staknil na prvi tekmi končnice proti Los Angeles Clippers, iz vrst Dallasa pa so sporočili, da bo izpustil vsaj prvi krog končnice, izključena pa ni niti operacija, kot poročajo z Dallasom povezani novinarji v mehurčku Orlanda.

Latvijec je imel v karieri ogromno težav s poškodbami, v ligi NBA pa je izpustil že sezono in pol zaradi strgane križne vezi v levem kolenu.

Luka Dončić NBA Šport Konec mučnega čakanja

Dallas bo šesto tekmo končnice proti Clippers odigral v nedeljo ob 21.30. Za tekmo je zaradi težav z levim gležnjem vprašljiv tudi Luka Dončić, ki pa bo bržčas stisnil zobe in pomagal svojim soigralcem.

Clippers v prvem krogu končnice na zahodu vodijo s 3:2 v seriji in za napredovanje potrebujejo le še eno zmago.

dončić porzingis | Avtor: Instagram Instagram

Komentarjev 3
  • Ender3 12:12 29.avgust 2020.

    Latvijec ima veliko smolo, tudi konstitucija, višina naredi svoje. Škoda, možakar je top športnik.!

  • jakec1575 11:07 29.avgust 2020.

    Če ne bodo profesionalno poskrbeli za Lukov gleženj bo sam kmalu na isti poti.. Latvijec pa ima očitno za svojo veliko konstitucijo slabo genetiko vezi. ze cez 10 let se bo dalo to veliko bolje zdraviti.

  • jurij2 10:54 29.avgust 2020.

    Velike ekipe imajo vec mož odločitve.luka.. pa je skoraj sam.poglejte obrambo na njem.dva ali tri vidijo na njemu.ce ne gre drugače pa ga poškodujejo.