Šport > Košarka
7229 ogledov

"Luka Dončić je volk v ovčji preobleki"

luka dončić Epa
Pohvale na račun Luke Dončića dežuJejo z vseh strani, najdejo pa se tudi takšni, ki so izpad Dallasa izkoristili za poslednjo kritiko.

Luka Dončić ima za seboj fenomenalno sezono s povprečjem 28,8 točke, 9,4 skoka in 8,8 podaje. Zbral je kar 17 trojnih in 39 dvojnih dvojčkov ter se izboril mesto v začetni peterki zvezd. Dosegel je kopico osebnih mejnikov ter podrl več rekordov, tako v zgodovni franšize kot celotne severnoameriške lige NBA.

Marcus Morris Po incidentu Šport Morris s sramotnim sporočilom Dončiću: "Ti kar jokaj ..."

Še bolj impresiven je bil v Orlandu, kjer poteka zaključek sezone. V šestih tekmah je v povprečju dosegal 31 točk, 9,8 skoka in 8,7 podaje ter vpisal dva trojna dvojčka. Navijačem se bo močno vtisnila v spomin njegova trojka na četrti tekmi, ko je v zadnji sekundi podaljška priigral zmago svoji ekipi. Na tisti tekmi je zbral 43 točk, 17 skokov in 13 podaj.

Tudi na zadnji tekmi je bil Dončić motor svojega moštva, saj je v 42 minutah dosegel 38 točk, devet skokov in devet podaj.

Kakšen problem so v njem videli košarkarji Los Angeles Clippers, se je lepo pokazalo že v prvi četrtini, ko ga je Marcus Morris z grobim prekrškom zrušil po tleh in si prislužil neposredno izključitev.

dončić morris | Avtor:

Kdo ve, kako bi se vse skupaj končalo, če ne bi besnega Dončića pravočasno zaustavil srbski orjak Boban Marjanović.

luka dončić | Avtor: Epa Epa

O Dončiću so po izpadu z izbranimi besedami govorili trener Rick Carlisle, strateg nasprotnega moštva Doc Rivers in prvi zvezdnik LA Clippers Kawhi Leonard, so pa nekateri, ki ostajajo neomajni v svojih prepričanjih.

Luka Dončić Po koncu serije Šport Neverjetno, kaj so o Dončiću imeli za povedati iz nasprotnega tabora

dončić morris | Avtor: Epa Epa
Verjetno ste že uganili, da gre za košarkarskega analitika Skipa Baylessa, ki je Dončića obtožil, da je sprovociral oba incidenta z Morrisom, torej tako namerno pohojanje gležnja na peti kot tudi udarec v glavo na šesti tekmi.

"Začel je Dončić, tako da je ob prodoru s komolcem udaril Marcusa Morrisa. Morris mu je vrnil z nešportnim udarcem v glavo - izkjučitev. Na prejšnji tekmi je v glavo udaril Reggieja Jacksona, šele nato mu je Morris stopil na čevelj poškodovane noge," je zapisal Bayless. O tem, kdo po njegovem nosi levji delež odgovornosti, lepo priča tudi pripis: "Dončić je volk v ovčji preobleki."

Zapisal je še, da Clippersi Luke ne spoštujejo, ker se neprestano pritožuje pri sodnikih, in dodal: "Ni šans, da je Luka top 5 igralec. Zanič na trojki in prostih metih. Pritožuje se za vsako odločitev. Bogokletno ga je primerjati z Birdom."

Luka Dončić Enakopravnost Clippers Mavericks Video Šport Luka za slovo od sezone še enkrat pokazal vso genialnost

Komentarjev 1
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 21:24 31.avgust 2020.

    On ni volk,on je krava🐮🐄mu,mu,muuuu!!! DALLAS🐮