Šport > Košarka
7787 ogledov

Dončić z glasnim sporočilom tekmecem: "Med premorom bom ..."

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Najboljši slovenski košarkar med premorom ne bo sedel križem rok.

Luka Dončić je v samo dveh sezonah postal eden najboljših napadalnih igralcev v ligi, po izpadu Dallasa v prvem krogu končnice pa se je 21-letnik z mislimi že usmeril v prihodnost.

Med premorom bo poskušal izboljšati vse prvine svoje igre, razkril pa je tudi, čemu bo v prihajajočih mesecih posvetil največ pozornosti.

Luka Dončić Enakopravnost Clippers Mavericks Video Šport Luka za slovo od sezone še enkrat pokazal vso genialnost

"Marsikaj je treba izboljšati," je Dončić povedal za Washington Post. "Ne moreš se osredotočiti na eno stvar, treba je delati na vseh. A še posebej bom delal na metu. To je ključnega pomena."

Marcus Morris Po incidentu Šport Morris s sramotnim sporočilom Dončiću: "Ti kar jokaj ..."

V pretekli sezoni je iz igre metal 46,3-odstotno, kar je skoraj štiriodstotno izboljšanje v primerjavi s krstno sezono (42,7%). Pri metu za tri točke je bil za odtenek slabši kot lani (32,7% / 31,6%), precejšen napredek pa je bil opazen na črti za proste mete, kjer je povprečje dvignil za 4,5-odstotka (71,3% / 75,8%).

V končnici je zadel 12 od 35 metov z razdalje, zelo skromen pa je bil na tretji in peti tekmi, na katerih je bil uspešen le pri enem od šestih poskusov.

Nekaj rezerve ima tudi v kategoriji izgubljenih žog, letos je v povprečju oddal 4,3 na tekmo.

luka dončić Neverjetni očitki Šport "Luka Dončić je volk v ovčji preobleki" doc rivers luka dončić Zelo pristransko Šport Tako na pretepanje Dončića gleda trener Clippersov
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.