Šport > Košarka
1016 ogledov

"Play-off" Goran Dragić še petič zapored z izjemnim dosežkom

Goran Dragić Heat Bucks Epa
Vse od začetka končnice je nekdanji slovenski reprezentant v odlični formi.

Miami Heat so odlično odprli polfinalno serijo Vzhoda in na uvodni tekmi premagali favorizirane Milwaukee Bucks (115:104). Ob Jimmyju Butlerju je bil najbolj zaslužen za slavje Goran Dragić.

Ljubljančan je zbral 27 točk ob 60-odstotnem metu iz igre, dodal je šest skokov in pet podaj. To je bil njegov strelski rekord v letošnji končnici, vse od začetka play-offa pa je 34-letni organizator igre v dobri formi.

Goran Dragić Heat Bucks NBA/Video Šport Dragić s fantastično predstavo zrušil Antetokounmpa in druščino

To je bila peta tekma Miamija v končnici, potem ko so gladko s 4:0 v zmagah izločili Indiana Pacers. Dragić je bil na vseh obračunih gonilna sila Vročice.

Na vseh petih tekmah končnice je Slovenec dosegel vsaj 20 točk. Na prvi tekmi proti Indiani jih je prispeval 24, na drugi 20, na tretji spet 24, na zadnji tekmi serije pa 23.

Če k temu dodamo še 27 točk s tekme proti Milwaukeeju, potem Dragić v letošnjem play-offu povprečno dosega 23,6 točke na srečanje.

Ob izpadu Luke Dončića bo tako Dragić tisti, ki bo v središču pozornosti slovenske košarkarske javnosti. V tekmovanje pa je še Vlatko Čančar z Denver Nuggets, a v končnici še ni stopil na parket.

luka dončić Svarilo Šport Dončić z glasnim sporočilom tekmecem: "Med premorom bom ..."
Komentarjev 3
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 11:28 01.september 2020.

    Od kar je Dončić prišel v NBA,je umrl Mamba, Robinson... in še polno drugih.Prinesel jim je Korono... in še in še.

  • sam1 11:11 01.september 2020.

    Pa bo tudi Goran dobil svojih 5 vrstic na dan,sedaj,ko je Luka odšepal na počitnice.....

  • Waltter 11:10 01.september 2020.

    Dragic ima ekipo s katero lahko zmaguje, Doncic je zaenkrat se nima ampak njegov cas se prihaja. Vse kaze pa da trener zelo dobro pozna Dragica in to da ga je odstranil iz zacetne peterke pomeni samo da ga je ...prikaži veče v prvi vrsti obvaroval poskod in da ga lahko uporabi tocno takrat ko ga najbolj potrebuje. Za Doncica pa me malo skrbi pri 21 letih ima kar veliko problemov z gleznji..

Sorodne novice