Šport > Košarka
2152 ogledov

Drama za izjemnega Dragića, v zadnjih sekundah so 'blesteli' sodniki

Goran Dragić twitter
Košarkarji Miamija so še v drugo premagali najboljšo ekipo rednega dela. Milwaukee je tokrat po razburljivem finišu klonil s 114:116.

Goran Dragić je izjemno odprl drugo tekmo serije med Miamijem in Milwaukeejem, dosegel je prvih pet točk na tekmi, nato pa s košem ob koncu četrte minute poskrbel za vodstvo Vročice z 12:11. Ob tem je z metom 4/4 iz igre zbral že devet točk, edini preostali koš Miamija je ob njegovi asistenci dosegel Duncan Robinson.

Pri tekmecih je bil v uvodnih minutah podobno razpoložen Brook Lopez, ki je dosegel prvih devet točk Milwaukeeja. Miami je ob odlični obrambi ob koncu prve četrtine povedel že za 11 točk, imel priložnost še za večje vodstvo, a je Dragić zgrešil, na drugi strani pa je končni izid prvih 12 minut postavil George Hill. Na semaforju je bil izpisan rezultat 38:29.

V drugi četrtini so košarkarji iz Floride večinoma ohranjali okoli 10 točk prednosti, težavo za trenerja Mika Budenholzerja pa je predstavljalo tudi dejstvo, da sta si prva zvezdnika ekipe Giannis Antetokounmpo in Khris Middleton hitro nabrala tri osebne napake.

Dragić je z dvema zaporednima trojkama poskrbel za 63:52 dve minuti in pol pred odhodom na glavni odmor, a je nato prvi polčas s šestimi zaporednimi točkami za Bucks sklenil Eric Bledsoe. Na drugi strani je v zadnjem napadu Jimmy Butler zgrešil met za tri točke in ostalo je pri 66:60. Gogi je bil po prvih dveh četrtinah prvi strelec tekme s 17 točkami. 

Na polovici tretje četrtine je prednost Miamija po Lopezovi trojki skopnela na pet točk, Spoelstra je vzel minuto odmora. A naleta Milwaukeeja trenerju Vročice ni uspelo zaustaviti. Bucks so tako izenačili na 78:78. Pri prednosti Miamija s 83:82 je Kyle Korver storil 'nešportni' prekršek nad Andreom Iguodalo pri metu za tri točke. Igoudala je zadel dva od treh prisotih metov, po izvajanju iz avta pa je za +5 poskrbel Tyler Herro.

Hill je zmanjšal zaostanek, vendar je Dragić po dveh prekrških nad njim zadel tri proste mete. Z dvema je odgovoril Antetokounmpo, nekdanji slovenski kapetan pa je v zadnji sekundi zgrešil trojko. Pred zadnjo četrtino je Miami vodil z 90:86.

Goran Dragić | Avtor: twitter twitter

Na začetku zadnjega dela igre je Milwaukee celo povedel z 91:90, a je Gogi zadel met za tri točke, po dveh odličnih obrambah pa je bil Miami uspešen v napadu za vodstvo s +6. Sledili sta še trojki Herra in Jaeja Crowderja za 103:93. Do konca je ostalo še sedem minut in pol.

Pri izidu 105:98 je Bam Adebayo ujel žogo pod svojim obročem in nato s komolcem udaril Middletona ter si prislužil nešportni prekršek. Middleton je zadel oba prosta meta, Bucks pa so dobili na voljo še napad, ki ga je po treh zaporednih skokih v napadu zaključil Antetokounmpo. Kelly Olynyk je na drugi strani zadel met za tri točke za 108:102.

Sledilo je kar nekaj odličnih obramb na obeh straneh, rezultat se ni spreminjal skoraj dve minuti, nato je Butler tri minute in pol pred zadnjim piskom sirene zadal dva prosta meta za 110:102. Sledili so trije neuspešni napadi Milwaukeeja, Adebayo pa je razliko še povečal z enim zadetim prostim metom.

Antetokounmpo je v naslednjih dveh napadih nanizal pet točk, Adebayo je na drugi strani 55 sekund pred koncem zadel za 113:107.

Bucks so zaostanek znižali z zabijanjem grškega zvezdnika, nato pa je Butler izgubil žogo, Lopez pa je osem sekund in pol pred koncem zadel za 111:113. Po minuti odmora je Dragić tvegano podajal Butlerju, ki je ujel žogo, na njem pa je bil storjen prekršek.

Butler je zadel le en prosti met, Budenholzer pa je 7,7 sekunde pred zaključkom četrtine klical minuto odmora. Po njej je žogo sprejel Middleton, se odločil za met za tri točke, Dragić je dvignil roke, sodniki pa so sumljivo dosodili prekršek.

Midleton je zadel vse tri poste mete za 114:114.

A sodniki so se oglasili na drugi strani tudi ob metu Butlerja. Čas se je iztekel, prvi zvezdnik Miamija pa je imel na voljo dva prosta meta. Žoga se je ob prvem zapeljala po obroču, a nato padla skozi mrežico. Miami je prišel do 2:0 v zmagah, Butler pa je nato le še kozmetično popravil uspeh svojega moštva še z drugim zadetim prostim metom za 116:114.

Dragić je bil s 23 točkami najboljši strelec Vročice, še šest njegovih soigralcev je preseglo mejo desetih točk (Herro 17, Crowder 16, Adebayo 15, Butler in Robinson 13, Olynyk 11). Antetokounmpo se je ustavil pri 29 točkah, 23 jih je zbral Middleton, po 16 pa Bledsoe in Lopez.

Gogi je k zmagi dodal še pet skokov, štiri asistence in dve ukradeni žogi, postal je šele tretji košarkar Miamija s šestimi zaporednimi tekmami v končnici z vsaj 20 doseženimi točkami. Pred njim je to uspelo le Dwyanu Wadu in LeBronu Jamesu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.