Šport > Košarka
1293 ogledov

Darilo Dragićevi vročici buri duhove: "Bucks bi morali odkorakati"

dragić butler Epa
Moštvo Miami Heat je na pol poti do uvrstitve v finale vzhodne konference, levji delež zaslug pa gre znova odličnemu Goranu Dragiću.

Goran Dragić je sinoči odigral še eno vrhunsko tekmo v ligi NBA in svojemu moštvu pomagal do visoke prednosti nad Milwaukee Bucks (2:0).

Goran Dragić NBA končnica Šport Drama za izjemnega Dragića, v zadnjih sekundah so 'blesteli' sodniki

Vročica je sicer slavila s pomočjo sporne sodniške odločitve po izteku igralnega časa (116:114) , ko so delivci pravice pri izenačenju na 114:114 dosodili osebno napako Giannisa Antetokounmpa nad Jimmyjem Butlerjem. Zvezdnik Miamija je za zmago potreboval samo en koš, a je zadel oba in tehtnico v seriji močno nagnil na stran floridske ekipe.

Dragić je bil tako kot doslej v Orlandu spet član začetne peterke. V 33 minuah in pol je zbral 23 točk, pet skokov, štiri podaje in dve ukradeni žogi iob 44-odstotnem metu iz izgre (8/18) in 50-odstotnem metu za tri točke (4/8). Zadel je tudi tri od štirih prostih metov (75%) in bil ponovno prvi strelec svojega moštva.

 | Avtor: Epa Epa

Miami je tokrat slavil po zaslugi odlične ekipne predstave, saj je kar sedem košarkarjev vpisalo dvomestno število točk.

Goran Dragić je postal šele tretji košarkar Miami Heat, ki je dosegel 20 ali več točk na šestih zaporednih tekmah končnice. Druga dva sta LeBron Jamesa in Dwayne Wade.

Končni razplet tekme je krojila velika sodniška napaka, sa je ob pogledu posnetka več kot očitno, da Antetokounmpo ni storil osebne napake nad Butlerjem.

Dragić je v intervjuju po tekmi razkril, kaj se mu je pletlo po glavo, ko je soigralec stopil na črto za proste mete. "Prosim, Jimmy, zadeni. Jimmyju popolnoma zaupamo. V zaključku tekme mu prepustimo žogo, ker vemo, da bo naredil nekaj dobrega za nas. On je naš zvezdnik," je dejal slovenski organizator igre.

Butler je dodal, da je bil prepričan v zmago Miamija. "Vedel sem, da bom zadel vsaj en prosti met," je zatrdil.

Sodniška odločitev je sprožila številne burne odzive. Oglasil se je tudi košarkarski strokovnjak Stephen A. Smith. "To je naravnost sramotna odločitev Marca Davisa. Kako lahko piskaš kaj takšnega v tej situaciji? Napovedal sem napredovanje Miamija, a takšna odločitev po izteku časa je sramotna. Bucks bi moral pred izvajanhjem prostih metov odkorakati z igrišča," je ogorčeno zapisal.

Marsikdo je bil mnenja, da se je sodnik v primeru Butlerja poskušal le oddolžiti za napačno odločitev izpred nekaj sekund, ko je dosodil tri proste mete Khrisu Middletonu po domnevnem prekršku Dragića. Milwaukee je prav po zaslugi te odločitve sploh prišel do izenačenja na 114:114.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:45 04.september 2020.

    Osebno napako je naredil igralec št. 9 , kajti njegovo odrivanje s komolcem je spravilo strelca iz ravnotežja ! Osebna napaka je bila , samo ne od strani A !

Sorodne novice