Šport > Košarka
37206 ogledov

Dragićeva zmaga sprožila val provokacij, LeBron izgubil živce

LeBron James Epa
Na družbenih omrežjih se je razvnela vroča debata. Reagiral je tudi največji zvezdnik lige NBA.

V noči na četrtek po srednjeevropskem času so Miami Heat z odlično predstavo Gorana Dragića premagali Milwaukee Bucks in v seriji proti najboljši ekipi rednega dela povedli z 2:0 v zmagah.

Gonilna sila moštva iz Wisconsina je Giannis Antetokounmpo, ki bo letos še drugič osvojil nagrado za najkoristnejšega igralca lige (MVP). A prav grški orjak je bil tisti, ki je ob koncu srečanja storil naiven prekršek nad Jimmyjem Butlerjem in podaril zmago Miamiju.

dragić butler Sodniška farsa Šport Darilo Dragićevi vročici buri duhove: "Bucks bi morali odkorakati"

Po srečanju je Richard Jefferson, analitik mreže ESPN z dolgoletnimi NBA izkušnjami in šampionskim prstanom, z objavo na Twitterju začel zanimivo izmenjavo mnenj.

"Giannis je mogoče Pippen ... tako, rekel sem! Potrebuje svojega Jordana," je zapisal Jefferson. S tem je želel povedati, da Antetokounmpo morda ni dovolj dober za glavnega nosilca igre pri šampionski ekipi.

Odzivi na objavo so bili kar ostri, oglasil pa se je tudi sam Scottie Pippen. "Nisem Giannis - nimam dveh zaporednih naslovov MVP (drugega bo dobil čez nekaj dni) - in on ni jaz. Ampak vprašanje je, kateri igralec si ti?" je Jeffersonu provokativno odgovoril Pippen.

Slednji je osvojil kar šest naslovov prvaka s Chicago Bulls in bil sedemkrat izbran v najboljšo peterko lige. Izbran je bil tudi med najboljših 50 košarkarjev v zgodovini lige do leta 2010.

Igor Kokoškov Bivši selektor Šport Kokoškov o Dončiću: "Jaz zdaj ne bi govoril z vami, če ..."

A tu se zgodba ni končala. Jeffersonovo objavo je izkoristil tudi Jay Williams. Slednji je po obetavnem začetku kariere hitro zaključil z igranjem v NBA, potem ko je doživel hudo prometno nesrečo in utrpel težke poškodbe. Vse odtlej kot analitik dela za ESPN.

"Tudi LeBron je bil nekoč Pippen, ko je igral z Dwyanom Wadom. S tem ni nič narobe, dokler sam ne moreš do naslova," je zapisal Williams in spomnil na čas, ko se je LeBron pridružil Dwyanu Wadu v Miamiju in tam prišel do premiernega naslova.

dwayne wade lebron james | Avtor: EPA EPA

In odzval se je LeBron James. Slednji bo prav danes ponoči začel polfinalno serijo zahodne konference proti Houston Rockets, še prej pa si je vzel čas za odgovor Williamsu.

"Pojasni mi, kaj za vraga imam jaz opraviti s to temo! Tukaj se brigam zase in se pripravljam na Houston. In mimogrede, nikoli nisem bil nihče drug kot jaz! Sranje!" je zapisal LeBron in dodal simbol za krono, ki simbolizira njegov vzdevek "King James".

Velik ego in občutljivost največjih športnikov sta stalni spremljevalec odmevnih tekmovanj in era družbenih omrežij je debatam dala nove razsežnosti.

Tako Lakers z LeBronom kot Bucks z Giannisom bodo spet igrali danes ponoči po srednjeevropskem času. Najprej bo na sporedu dvoboj Miami - Milwaukee, nato pa še LA Lakers - Houston.

Brooklyn Nets NBA Šport Legenda na klopi zvezdniške ekipe
Komentarjev 2
  • stilist 08:39 04.september 2020.

    Tole me je pa presenetilo! Glede na članke v naših medijih, sem mislil da je Dončič najbolj koristen igralec lige.

  • gregor51 07:27 04.september 2020.

    crjni le bron..uš črna

Sorodne novice