Šport > Košarka
3674 ogledov

Kokoškov o Dončiću: "Jaz zdaj ne bi govoril z vami, če ..."

Igor Kokoškov Epa
Nekdanji slovenski selektor je spregovoril o mladem zvezdniku Dallasa in njegovem potencialu v ligi NBA.

Igor Kokoškov bo za vedno ostal z zlatimi črkami zapisan v slovensko košarkarsko zgodovino. Leta 2017 je ekipo na čelu z Goranom Dragićem in Luko Dončićem popeljal do naslova evropskih prvakov in krenil nazaj v klubske vode.

Kmalu je zasedel mesto glavnega trenerja pri Phoenix Suns, kjer pa so ga nato odpustili. Preselil se je v strokovni štab Sacramento Kings, a tudi tam ni ostal dolgo. Zdaj je glavni trener turškega velikana Fenerbahçeja.

dragić butler Sodniška farsa Šport Darilo Dragićevi vročici buri duhove: "Bucks bi morali odkorakati"

Kokoškov kot glavni trener s Phoenixom, ki bi naboru lahko izbral Dončića, ni beležil dobrih rezultatov in franšiza se je odločila za drugega trenerja. In srbski strokovnjak je prepričan, da bi bilo s sedanjim zvezdnikom Dallasa drugače.

"Danes sediva tukaj v Ataşehirju. Ne bi sedel tukaj z vami, če bi Phoenix na naboru izbral Dončića," je novinarju turškega Socratesa dejal Kokoškov.

Brooklyn Nets NBA Šport Legenda na klopi zvezdniške ekipe

Igor Kokoškov | Avtor: Epa Epa

"Luka kaže zastrašujočo krivuljo napredka. Lani so ga še šteli med najbolj talentirane, zdaj je že med najboljšimi košarkarji na svetu. Ne smemo pozabiti, da šteje šele 21 let in da lahko igra še 17 ali 18 let, glede na dolžino karier sodobnih športnikov," je pojasnil Kokoškov.

"Če bo ostal zdrav, potem ni možnosti, da ne bi osvojil naslova v NBA. Ne vidim sile, ki bi ga ustavila. Kdo pa je pričakoval, da bo tako hitro prišel na takšen nivo? Mislim, da nihče. Kdor trdi kaj takega, laže," je sklenil trener Fenerja.

Dončić je z Dallas Mavericks letos prišel v končnico in tam namučil favorizirane Los Angeles Clippers. Slednji so slavili s 4:2 v zmagah, Slovenec pa je poskrbel za kopico vrhuncev in statističnih mejnikov.

dončić porzingis Evropski trojček Šport Dallas favorit, da pripelje Antetokounmpa
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice