Šport > Košarka
11070 ogledov

Dončić škandalozno ostal brez nagrade!

luka dončić Epa
Luka Dončić je v ponedeljek po opravljenem glasovanju ostal brez nagrade za košarkarja, ki je v minuli sezoni najbolj napredoval, saj je ta nagrada pripadla Brandonu Ingramu, čeprav statistika govori popolnoma drugačno zgodbo...

Brandon Ingram je bil leta 2016 izbran kot drugi izbor na naboru. Od talentiranega krila se je v najmočnejši košarkarski ligi na svetu pričakovalo veliko, a se Ingram v legendarni ekipi Los Angeles Lakers nikakor ni znašel, vse skupaj pa je le še poslabšal prihod LeBrona Jamesa, kateremu se je morala ekipa v celoti podrediti. Ingram je tako postal popolnoma zamočen projekt Jezernikov.

Takrat 21-letni Ingram je bil zato pred letošnjo sezono zamenjan v ekipo New Orleans Pelicans, kjer pa je končno prišel do izraza ves njegov razkošni talent. 22-letnik je igral na resnično vrhunskem nivoju ter na koncu v boju za prestižno nagrado košarkarja, ki je v minuli sezoni najbolj napredoval, premagal morda celo oba velika favorita, drugouvrščenega Bama Adebaya ter tretjeuvrščenega Luko Dončića.

Morda je nekoliko nepričakovano in neupravičeno, da je Luka končal šele na tretjem mestu, saj bi lahko kandidiral celo za mesto MVP-ja sezone, a je treba vzeti v obzir, da je imel Luka za seboj tudi odlično "rookie" sezono, v kateri je bil izbran za novinca leta, ni pa veliko manjkalo, da bi se celo že v svoji prvi sezoni uvrstil na tekmo vseh zvezd.

A je zanimivo, da je Luka vseeno v zadnji sezoni zabeležil večji statistični skok od Ingrama. Slednji je v zadnji sezoni v povprečju dosegal 5,5 točk, 1 skok in 1,2 asitence več na tekmo, kot sezono prej, medtem ko so se Lukine številke še bolj drastično dvignile. Dončić je v svoji drugi sezoni dosegal kar 7,6 točk, 1,6 skoka ter 2,8 asistence več na tekmo. Poleg tega je Luka skoraj lastnoročno pripeljal svojo ekipo na prag konferenčnega polfinala, medtem ko so Ingramovi Pelikani končnico videli le preko televizije.

Če ga je že liga NBA spregledala med kandidati za MVP-ja, bi Luka moral dobiti vsaj to tolažilno nagrado, saj je že po goli statistiki neverjetno napredoval, če pa vzamemo v obzir, kako je izpopolnil svojo igro ter preprosto zajel ligo NBA ter vse njene navijače kot vihar, ne bi smelo biti dvoma.  A Luka je še vedno "zgolj Evropejec", kar ima očitno pri podeljevanju nagrad še vedno veliko vlogo.

Da ne pozabimo še soigralca našega Gorana Dragića. Tudi Bam Adebayo bi si popolnoma (verjetno dosti bolj kot Ingram) zaslužil to priznanje. Bam je namreč dvignil povprečje točk za 7 ter skokov in asistenc za 2,9 na tekmo. Obenem pa je postal eden izmed ključnih stebrov letos izjemnega Miamija, ki se bori celo za konferenčno finale.

Bam Adebayo | Avtor: Profimedia Profimedia

Liga NBA je tako znova dokazala, da zna pri podeljevanju nagrad pošteno ustreliti mimo...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice