Šport > Košarka
2011 ogledov

Izjemna zadnja četrtina, Gogi uničuje Giannisove sanje

Goran Dragić Heat Bucks Epa
Košarkarji Miamija ostajajo neporaženi v končnici. Za 3:0 v seriji so Milwaukee tokrat premagali s 115:100.

Miami je na prvih dveh tekmah drugega kroga končnice premagal najboljšo ekipo rednega dela Milwaukee in povedel z 2:0 v zmagah. Med najzaslužnejšimi za nekoliko presenetljiv izid je bil nekdanji kapetan slovenske reprezentance Goran Dragić, ki je na vseh šestih tekmah v končnici presegel mejo 20 točk. Postal je tretji košarkar Vročice, ki mu je šestkrat zapored uspelo preseči dvajsetico, pred njim sta se lahko s takšnim dosežkom pohvalila le Dwyane Wade in LeBron James.

Gogi je v povsem izenačeni prvi četrtini tokrat z dvema trojkama zbral šest točk, drugo je zadel tik pred iztekom prvih 12 minut, a je nato s košem uspelo odgovoriti še Georgu Hillu za 30:29.

Na začetku druge četrtine so Bucks dosegli sedem zaporednih točk, +8 pa je bila tudi najvišja prednost, ki si jo je do takrat priigral Milwaukee. Vročica se je kasneje približala že na točko zaostanka, a so košarkarji iz Wisconsina po nešportni osebni napaki Jimmyja Butlerja in posledično še enem napadu znova povedli za osem točk, po košu znova razpoloženega Brooka Lopeza pa se je na semaforju izpisal rezultat 51:41.

Trener Miamija Erik Spoelstra je zahteval minuto odmora. Po njej je šest zaporednih točk dosegel Bam Adebayo, dve asistenci je prispeval Dragić.

Pred zadnjo minuto je bila prednost tekmecev tako prepolovljena, Miami pa je imel tudi napad. A sodniki so (pre)strogo dosodili Dragiću osebno napako v napadu, nato pa jo je dobil še v obrambi. Zadnji točki v prvem polčasu je tako za 57:50 s prostih metov dosegel Eric Bledsoe.

Na začetku tretje četrtine je Gogi dosegel štiri točke, po zaslugi osmih zaporednih Butlerjevih pa je Miami ob polovici četrtine celo povedel s 67:66. A nato se je na drugi strani naposled razigral Giannis Antetokounmpo, Bucks so popravili igro v obrambi, z delnim izidom 11:0 pa so povedli s 83:71.Grški zvezdnik je v tretji četrtini dosegel 10 točk, skupno jih je imel pred zadnjo četrtino na svojem kontu 17.

V zadnjih ducat minut se je vstopilo s prednostjo Bucks s 87:75, slabe tri minute in pol kasneje pa je po Dragićevi trojki Mike Budenholzer moral zahtevati minuto odmora. Goran je nepopustljivi Miami približal na 87:91.

Po zabijanju Butlerja je obe ekipi ločila le še ena točka, Milwaukee pa je znova zahteval čas za posvet na klopi. Nalet Vročice se ni ustavil, po novih štirih točkah Butlerja pa so košarkarji s Floride vodili s 96:93.

Barka Milwaukeeja se je začela potapljati, dokončno pa jo je dobri dve minuti pred koncem navrtal Jae Crowder s trojko za 107:100.

Buckom se je povsem ustavilo v napadu, 48 sekund pred koncem pa je Crowder k prednosti dodal še dva uspešna prosta meta. Antetokounmpo še enkrat več ni uspel zadeti, Butler pa je pol minute pred zadnjo sireno poskrbel za 111:100. Upanja za Milwaukee ni bilo več. Adebayo je s črte prostih metov le dokončal delo. Miami je zadnjo četrtino dobil s 40:13.

Butler je 17 od svojih 30 točk dosegel v zadnjih 12 minutah, 20 točk in 16 skokov je zbral Adebayo, Dragić pa je k zmagi prispeval 15 točk, 5 skokov, 3 asistence, 2 ukradeni žogi in blokado. Antetokounmpo, ki se počasi poslavlja od sanj o naslovu, še nobena ekipa v končnici ni nadoknadila zaostanka z 0:3 v zmagah, je na drugi strani zbral 21 točk, eno manj od Lopeza.

Dragić je tokrat odigral kar 35 minut in pol, z njim na igrišču pa je Miami dosegel 24 točk več od tekmeca. Drugi pri razmerju +/- je bil Butler s +23, tretji Crowder s +18.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice