Šport > Košarka
6627 ogledov

Zvezdniku, ki je ozmerjal Dončića, priznanje lige NBA

montrezl harrell luka dončić Epa Harrell in Dončić sta po incidentu zakopala bojno sekiro.
Nagrada, za katero se je potegoval tudi slovenski košarkar Goran Dragić, je romala v roke zvezdnika Los Angeles Clippers.

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je v petek razglasilo izide glasovanja za najboljšega rezervista oziroma šestega igralca ekip v rednem delu sezone 2019/20. To laskavo priznanje za najboljšega šestega je prejel košarkar Los Angeles Clippers Montrezl Harrell. Za nagrado se je potegoval tudi Slovenec Goran Dragić.

Gre za glasovanje, v katerem sodeluje 100 novinarjev oziroma predstavniki medijev, ki sodelujejo pri pokrivanju NBA.

V letošnjem glasovanju je Dragić, ki igra za Miami Heat, zasedel šesto mesto, posebno priznanje za najboljšega šestega moža sezone pa je dobil košarkar Los Angeles Clippers, ki so redni del sezone končali na prvem mestu razvrstitve zahodne konference.

Moštvo Clippers se je prebilo v drugi del končnice, potem ko je v uvodnem krogu izločilo Dallas Mavericks Luke Dončića.

harrell dončić Nima miru Šport Clipperja še vedno preganja incident z Dončićem luka dončić Iz oči v oči Šport Dončić se je soočil s človekom, ki ga je ozmerjal s "belopolto pi*ko"

Harrell je v rednem delu sezone do marčne prekinitve zaradi novega koronavirusa povprečno dosegal 18,6 točke in 7,1 skoka na tekmo. Prejel je 58 prvih glasov, skupno sicer 397 točk.

Branilec Oklahoma City Dennis Schröder (328 točk) je bil drugi, Harrellov soigralec pri Clippers Lou Williams (127 točk) pa tretji.

V zadnjih sezonah v izborih za najboljšega rezervnega igralca lige NBA prevladujejo košarkarji ekipe Clippers. Williams je nagrado prejel trikrat v letih 2015, 2018 in 2019.

Med košarkarji z območja nekdanje Jugoslavije je to priznanje prejel leta 1996 Toni Kukoč v dresu Chicago Bulls.

Dragić je v letošnjem glasovanju prejel šest točk. Pred njega sta se uvrstila še Christian Wood (Detroit) in George Hill (Milwaukee), ki sta vsak prejela po 17 točk.

Goran Dragić Heat Bucks Končnica Šport Izjemna zadnja četrtina, Gogi uničuje Giannisove sanje Igor Kokoškov Bivši selektor Šport Kokoškov o Dončiću: "Jaz zdaj ne bi govoril z vami, če ..."
Komentarjev 2
  • Waltter 01:15 06.september 2020.

    pocasi jim bo potrebno povedati (crncem) da zivijo v ameriki in da je njihova rodna drzava nekje drugje. Imajo svoje pravice ampak s tem sranjem kaj delajo sedaj je pa prevec. To da dobi nagrado nekdo z rasisticnim obnasanjem samo ...prikaži več zato ker je crns je absurd. Ce bi doncic naredil obratno je vprasanje kaksno bi bilo nadaljevanje njegove kariere. Takoj naslednji ce ne isti dan bi prekinili sponzorji pogodbe pol pa se ostalo...

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 11:38 05.september 2020.

    NBA je domena bojevitih črncev v ZDA. Dončič ga je povsem deklasiral, poslal na klop, v javnosti ponižal, pa so ga resnični vodje lige pobožali po hrbtu. Dragič , ki je pravi vodja ekipe, ne samo s klopi kot 6 ...prikaži več igralec, pa je belec in celo iz Evrope. Pa še so drugi , ki jih naši mediji ne omenjajo, a tako je tam.