Šport > Košarka
628 ogledov

Prvaki povsem ponižani, vodstvo Dončićevih krvnikov

Boston Celtics : Toronto Raptors Epa
Zmagi za Celtics in Clippers.

V severnoameriški košarki potekajo obračuni četrtfinala končnice lige NBA. V polfinalu vzhodne konference so košarkarji Boston Celtics dobili peto tekmo proti aktualnim prvakom Toronto Raptors s 111:89 ter povedli s 3:2 v zmagah. V polfinalu zahodne konference je moštvo LA Clippers premagalo Denver Nuggets (113:107) ter povedlo z 2:1 v zmagah.

Pri Clippers je bil najbolj razpoložen Paul George, ki je svoji ekipi pomagal z 32 točkami. V obrambnih vlogah se je dobro obnesel Kawhi Leonard s 14 skoki, ki jim je dodal še 23 točk in šest podaj.

Denver je takoj po polčasu še dohajal LA Clippers ter si je celo priigral vodstvo z desetimi točkami razlike (78:68), še pet minut pred koncem sta bili ekipi poravnani 101:101. Vendar pa je nato sledil sijajen niz Los Angelesa z ofenzivo 12:6 za vodstvo v polfinalni seriji. Clippers so še dve zmagi oddaljeni od napredovanja v konferenčni finale zahoda.

Pri Denverju je bil najbolj v ospredju Nikola Jokić z dvojnim dvojčkom, 32 točkam je dodal še 12 skokov in osem podaj.

Luka Dončić in Patrick Beverley Veliki provokator Šport Clippers še kar niso pozabili Dončića! Zvezdnik ponovno udaril po Luki

Druga tekma v košarkarskem karantenskem mehurčku v športnem kompleksu pri Orlandu niti približno ni bila tako dramatična.

Kelti iz Bostona so povsem zasenčili lanske prvake lige NBA, saj je tekom tretje četrtine vodil celo za 30 točk. Toronto je tako potisnjen na rob izpada. Boston namreč lahko že na naslednji tekmi s četrto zmago osvoji polfinalno serijo ter si zagotovi vstopnico za konferenčni finale.

V majici Bostona je Jaylen Brown imel 27 točk, košarkarje Toronta pa je vodil Fred VanVleet z 18 točkami.

* Izida, končnica:
- zahod, konferenčni polfinale:
LA Clippers - Denver Nuggets           113:107
(LA Clippers vodi z 2:1 v zmagah)

- vzhod, konferenčni polfinale:
Boston Celtics - Toronto Raptors       111:89
(Boston vodi s 3:2 v zmagah)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice