Šport > Košarka
3422 ogledov

Dragić s ključnim metom za finale Vzhoda

goran dragić Epa
Košarkarji Miamija so se prebili v finale vzhodne konference. Tokrat so Milwaukee premagali s 103:94.

Milwaukee Bucks so na četrti tekmi z Miamijem prišli do zmage, čeprav je večino tekme zaradi poškodbe gležnja moral izpustiti lani najkoristnejši igralec lige NBA Giannis Antetokounmpo. Franšiza iz Wisconsina, ki je v rednem delu sicer zabeležila najboljše razmerje med zmagami in porazi v ligi, se je v peti dvoboj z Vročico podala z zaostankom 1:3 v zmagah, še vedno pa soigralci niso mogli računati na pomoč grškega zvezdnika.

Vseeno se obračun ni začel po notah Miamija. V prvih petih minutah dvoboja so košarkarji s Floride namreč izgubil štiri žoge, od tega Jimmy Butler kar tri, Bucks pa so to izkoristili in povedli s 16:7. Donte DiVincenzo je dosegel osem točk.

Četa Erika Spoelstre je še naprej igrala nezbrano v napadu. Po sedmi izgubljeni žogi Miamija, Butlerjevi četrti, je Khris Middleton zadel met za tri točke za prednost Milwaukeeja z desetimi točkami naskoka. 

Tudi minuta odmora ni pomagala, v zadnjo minuto prve četrtine so Bucks vstopili že s +13, prvih ducat minut igre pa se je nato končal z izidom 28:19. Goran Dragić je v zadnjem napadu prehitel sireno in zadel za dve točki.

Gogi je nadaljeval s trojko v drugi četrtini, svoja meta za tri točke pa sta zadela tudi novinec Tyler Herro in Kelly Olynyk, Miami pa se je po slabih treh minutah igre približal na 30:32. Takrat je minuto odmora zahteval Mike Budenholzer. 

Dragiću so sodniki nato dosodili osebno napako, nekdanji slovenski reprezentant se z njihovo odločitvijo ni strinjal. Pomiril se ni niti na klopi na katero ga je potegnil Spoelstra, zato je dobil še tehnično. A nalet Miamija se ni ustavil, Herro je s trojko poskrbel za 40:37, nato je zadel še drugi novinec Kendrick Nunn, Olynik pa je dodal še tri proste mete za +8.

Bucks so kasneje nekoliko popravili igro v obrambi, se približali na tri točke zaostanka, a je z novo trojko Dragić svojo ekipo popeljal do 52:46. S tem rezultatom se je tudi končal polčas. Gogi je zbral 10 točk ter po dva skoka in asistenci.

Na začetku tretje četrtine se je ponovila zgodba iz prve. Miami je izgubljal žoge, tekmeci pa so se približali na točko zaostanka in imeli še kopico napadov za prevzem vodstva. Po neizkoriščenih priložnostih tekmeca so nato za delni izid 8:0 poskrbeli Herro, Dragić, Olynyk in Butler. Vročica je prišla do najvišje prednosti na tekmi (65:56).

Milwaukee je nanizal 11 zgrešenih metov in štiri izgubljene žoge, šest minut in pol pa ni dosegel točke. Nezaželeni niz je s trojko prekinil Pat Connaughton (59:68), nato pa je zadnji napad v četrtini znova pripadel Dragiću, a tokrat se je žoga zavrtela po obroču in padla ven.

Zadnja četrtina se je začela z izidom 73:65, razlika osmih točk pa je na seforju ostala tudi po dobrih petih minutah zadnjega dela, ko je Buldenhozer vzel minuto odmora.

Po njej je trojko za -5 zadel Eric Bledsoe, a je v naslednjih minutah blestel Herro, sicer košarkar, ki je odraščal prav v Milwaukeeju, po trojki Jaeja Crowderja pa je Miami vodil s 87:76. Do konca tekme je ostalo še pet minut in pol.

Pred zadnjimi tremi minutami se je Milwaukee s trojko Middletona približal le na štiri točke zaostanka, Dragić pa je dve minuti kasneje zadel ključni koš za 95:88. Bucks so še poizkušali, a prave možnosti za preobrat ob dobrem izvajanju prostih metov košarkarjev Miamija ni bilo več.

Dragić je zbral 17 točk, štiri ulovljene žoge in dve asistenci, poleg njega so pri Vročici mejo desetih točk presegli še Butler (17, 10 skokov, 6 asistenc), Crowder (16), Herro (14, 8, 6), Bam Adebayo (13) in Olyniyk (12). Middleton se je na drugi strani od končnice poslovil s 23 točkami, 17 jih je dosegel DiVincenzo, 15 pa Brook Lopez, ki je zbral še 14 skokov.

Miami bo v finalu Vzhoda zaigral po šestih letih.

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 07:28 09.september 2020.

    Gogi,prvo ime Miamia.

Sorodne novice