Šport > Košarka
84 ogledov

Dvoboj v Novem mestu odločen v zadnjih sekundah

Rod Camphor KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI
Košarkarji novomeške Krke so v zaostali tekmi 2. kroga lige Aba izgubili proti Igokei z 69:70 (18:21, 41:43, 54:58).

Novomeščani so po treh tekmah v ligi Aba pri zmagi in dveh porazih. Tokrat so v tesni tekmi, igrali so že drugo tekmo v treh dneh (v ponedeljek so zmagali v Zadru), proti Igokei doživeli drugega, potem ko je dobre pol minute pred koncem odločilni prosti met zadel Edin Atić za drugo zmago gostov v tej sezoni.

Prvi polčas je bil bolj ali manj izenačen, čeprav so si gosti v prvi četrtini priigrali prednost z 21:14, domači pa so tekmo začeli s 6:0. Toda pred glavnim odmorom sta tekmeca ločili le dve točki.

Tudi v tretjem delu igre so bili ves čas v ospredju gosti, ki pa se niso mogli odlepiti na varno razdaljo. Nadaljeval se je izenačen boj, Novomeščani pa so sredi zadnje četrtine prešli v vodstvo. Minuto in 17 sekund pred koncem je Marko Jošilo zadel trojko za novo vodstvo gostov z 69:66.

Rok Stipčević je točno minuto pred koncem s trojko izid poravnal na 69:69, Atić pa je nato 37 sekund pred zadnjo sireno zadel enega izmed dveh prostih metov za vodstvo Igokee s 70:69. Kot zadnji je imel priložnost za zmago prav Stipčević, a je šest sekund pred koncem zgrešil met za dve točki.

Pri domačih, ki so skok izgubili z 22:31, je bil s 14 točkami najboljši Jure Škifić, pri gostih pa z 19 Nikola Jovanović.

"Čestitke Igokei. Zbali smo se njihovega skoka na začetku tekme, manjka nam Milovanović. Odločilno je bilo, da smo igrali dve tekmi v 45 urah. Zagotovo smo bili utrujeni, zato si tudi moje fantje zaslužijo čestitke. Ključno je bilo, da smo nekajkrat bili nezbrani v obrambi. Uspeli smo v večjem delu tekme kaznovati njihovo prevzemanje v obrambi, na koncu pa nam je zmanjkala koncentracija v napadu za zmago. Škoda, ker smo imeli tak razpored, ne vem, kako lahko igramo po desetdnevnem premoru dve tekmi v 45 urah," je po tekmi dejal trener Krke Vladimir Anzulović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.