Šport > Košarka
249 ogledov

Olimpija med tekmo dobila obvestilo o okuženem igralcu

Jurica Golemac Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Obe slovenski ekipi v samoizolaciji.

Med nedeljsko košarkarsko tekmo lige Aba v Stožicah je Cedevita Olimpija dobila sporočilo, da je bil eden od njenih igralcev pozitiven na testu za novi koronavirus. Košarkar nima znakov bolezni, tako Cedevita Olimpija kot Krka pa bosta naslednjih 24 ur preživeli v samoizolaciji.

Cedevita Olimpija mora po pravilih evropskega pokala testirati vse igralce tri dni pred vsako tekmo ter dan po tekmi. Uvodno preizkušnjo v evropskem pokalu je imela prejšnjo sredo, nova pa jo po razporedu čaka to sredo doma proti turški ekipi iz Burse. Po pravilniku evropskega pokala lahko ekipa nastopi, če ima manj kot tri okužene igralce.

Ekipi Cedevite Olimpije in Krke sta po zaključku tekme takoj zapustili dvorano in se odpravili v samoizolacijo, kjer bodo vsi deležniki tekme preživeli naslednjih 24 ur.

Rok Stipčević Liga ABA Šport Olimpiji zmaga v slovenskem derbiju

"Med glavnim odmorom tekme med Cedevito Olimpijo in Krko smo prejeli informacijo, da je eden od igralcev našega članskega moštva pozitiven na covid-19. V tem tednu je ekipa prestala dva testiranja. Po povratku iz Pariza smo opravili prvi test, vsi rezultati pa so bili negativni. V nedeljo zjutraj smo znova po protokolu evropskega pokala opravili še eno testiranje, saj nas v sredo v Stožicah čaka tekma z Bursasporom. Igralec ne kaže nobenih simptomov bolezni," je za spletno stran kluba dejal direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.