Šport > Košarka
66 ogledov

Krka slavila v gosteh

KK Krka Zadar/Zvonko Kucelin
V 3. krogu lige Aba so košarkarji Krke na gostovanju v Zadru zmagali s 73:70 (25:18, 37:34, 55:54).

Košarkarji Krke, ki so se nedavno vsaj zaenkrat uspešno spopadli tudi z okužbo novega koronavirusa v ekipi, so v Zadru prišli do prve zmage v novi sezoni lige Aba. Ob potrebni peščici športne sreče so jim do zmage tokrat pomagali tudi košarkarji Zadra. Ti so zgrešili kar 15 od 35 prostih metov, česar niso mogli nadomestiti niti z odličnim skokom, kjer so bili s 40:24 premočni za goste iz Novega mesta.

V končnici bi se lahko obrnilo tudi drugače. Krka je dve minuti in pol pred koncem vodila zanesljivo z 71:60 in vse je kazalo na miren zaključek. S tem pa se niso strinjali gostitelji, ki so preko Dominica Gilberta in z delnim izidom 9:0 30 sekund pred koncem prišli na dve točki zaostanka. Krko je s košem rešil Rok Stipčević. Domagoj Vuković je nato iz prostega meta le še polepšal izid za domače.

Pred tem je Krka vseskozi vodila, izjema je bil izid 6:5, pri 12. točki pa sta bili moštvi nazadnje izenačeni. Zadrčani so nato vseskozi lovili zaostanek, prišli tudi na -1, preobrata pa niso zmogli. Pri domačih je bil z 20 koši najbolj razpoložen Vuković, prav toliko jih je za Krko dosegel Stipčević.

Že v sredo Krko čaka preložena tekma drugega kroga z Igokeo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice