Šport > Košarka
1813 ogledov

Nekdanji hrvaški košarkarski reprezentant se prebudil iz kome

Drago Pašalić Reševalni pas/Twitter
Nekdanji hrvaški košarkarski reprezentant, ki je svoj čas igral tudi v Sloveniji, se je po srčnem zastoju že prebudil iz kome ter naj bi se celo zelo dobro počutil.

Hrvaški košarkar Drago Pašalić je bil uspešno zbujen iz 48-urne umetne kome, katera je bila nujna, potem ko je v minulem tednu med tekom doživel srčni zastoj.

Na srečo ga je na sicer ne ravno pogosto obiskani tekaški poti kmalu našlo neko dekle, ki je nezavestnega košarkarja takoj začelo oživljati, poklicalo pa je tudi rešilca. Na srečo se je v bližini nahajal tudi defibrilator, tako da ga je dekle do prihoda prve pomoči uspelo obdržati pri življenju.

Drago Pašalić | Avtor: Epa Epa

Nekdanji hrvaški reprezentant, ki je v kockastem dresu osvojil zlato medaljo na Mediteranskih igrah leta 2009, prav tako pa je bil zlat s hrvaško U-18 selekcijo ne Evropskem prvenstvu leta 2002, je bil nato nemudoma prepeljan v bolnišnico v nizozemski Bredi.

Po poročanju hrvaških medijev naj bi se stanje vzadnjih dneh drastično izboljšalo, saj je celo začel sprejemati obiske, s katerimi tudi lahko komunicira, saj naj bi se že zavedal vsega okoli sebe.

V soboto se je celo preko spleta javil vsem svojim prijateljem, ki so bili v zadnjih dneh zaskrbljeni za njegovo zdravje:

"Pozdravljeni. Želim vam sporočiti, da sem v redu. Vsem bi se rad zahvalil za sporočila podpore, katere sem prejel, ter za želje o čim hitrejšem okrevanju Še posebej bi se rad zahvalil svojim bivšim klubon Leidenu, Donaru ter Bilbao Basketu. Rad bi se zahvalil vsem staršem, ki so v tem času varovali najine otroke. Bil sem v komi, toda od včeraj dalje se spet počutim bolje. Hvala vam za vse, kmalu se spet vidimo."

Novico o srčnem zastoju košarkarja, ki je pred nekaj meseci končal športno pot, je sicer prvi objavil njegov poslednji klub, nizozemski ZZ Leiden.

Pašalić, ki je eno izmed sezon preživel tudi v Sloveniji, saj je v sezoni 2011/12 branil barve Heliosa, je pri 36 letih športne copate postavil v kot, saj se je želel posvetiti karieri skavta NBA ekipe Los Angeles Clippers.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice