Šport > Košarka
22 ogledov

Deseta zmaga za Zmaga, Hopsi ujeli Maribor

Gay Sagadin Helios Domžale ABA
Helios je na tekmi 11. kola lige Telemach doma premagal Geoplin Slovan (73:66). To je bila okrogla deseta ligaška zmaga na enajstih tekmah za trenerja Zmaga Sagadina. Obračun v Šentjurju je na koncu dobil Zlatorog (92:86).

Vodilno moštvo lige je vknjižilo še deseto zmago. Proti šestouvrščenemu Slovanu je pokazalo spremenljivo igro, a v ključnih trenutkih znalo učinkovito končati svoje akcije. Najboljši strelec pri Heliosu je bil Drago Pašalič z 19 točkami, pri gostih jih je Ante Djugum dosegel 17.

V prvi četrtini so slovanovci držali korak z gostitelji vse do zadnje minute. Potem pa je Helios napravil delni izidi 10:0 in pobegnil na 27:17. Ko so gostitelji v 12. minuti po košu Dejana Jeftiča pobegnili že na 33:17, je kazalo, da bodo imeli Domžalčani lahko delo za novi dve točki. Toda borbeni Ljubljančani se niso dali. V zadnjih dveh minutah druge četrtine so z nizom košev prišli le na štiri točke zaostanka.

Na začetku tretje četrtine je prednost Heliosa znašala le še dve točki, toda bližje Slovanu ni uspelo priti. Helios je ves čas držal nekaj točk naskoka, predvsem po zaslugi Klemna Prepeliča in Pašalića. To se ni spremenilo niti v zadnji četrtini, še več, domači so v ključnih trenutkih stopili na plin, prednost znova pripeljali na več kot deset točk, kar je na koncu zadostovalo za novo zmago. Slovan bo tekmo 12. kola igral 14. januarja, ko bo gostil Šentjur, Helios pa je svojo tekmo 12. kola že odigral.

Zlatorogi preskočili Šentjur

Laščani so v gosteh premagali Šentjur, ki je sicer na lestvici pred Zlatorogom, a tokrat je vendarle moral priznati premoč gostom. Ti so prve korake k zmagi začeli delati sredi tretje četrtine, v zadnji pa le potrdili dve točki. Najboljši strelec Šentjurja je bil Travis William Nelson s 23 točkami, Zlatoroga pa Jure Škifič s 15 točkami.

Prvi polčas tekme je bil izjemno izenačen. Laščani so bili večinoma v rahli prednosti, toda gostitelji jim niso pustili predaleč. Največ je Zlatorog pobegnil v prvi in ob koncu druge četrtine, ko je vodil za sedem točk. Sredi tretje četrtine pa so gosti prvič ušli na deset točk prednosti, ki so jih skrbno čuvali, zadnjo četrtino so začeli že z 11 točkami prednosti. Ko je v 34. minuti Vujasinovič zadel trojko za 78:63, je bila tekma praktično odločena, pa čeprav so domači 21 sekund pred koncem prišli na minus pet (84:89). Šentjur se bo naslednjo tekmo v prvenstvu igral 14. januarja, ko bo gostoval pri Slovanu, Zlatorog pa bo 10. januarja gostil Parklje.

Hopsi pohopsali Mariborčane in jih ujeli na lestvici

V derbiju sredine prvenstvene razpredelnice so košarkarji Hopsov premagali Maribor Messer in se po številu zmag izenačili s tokratnimi tekmeci, oboji so bili uspešni petkrat. Gostje so vodili od začetka do konca tekme, domači so jih ves čas lovili, se nekajkrat nevarno približali, a v vodstvo niso prišli niti enkrat. Savinjčani so imeli več razpoloženih igralcev, medtem ko sta bila pri domačih razpoložena le Jure Pelko in Marko Špica, ki pa sama vsega nista zmogla.

Gosti so na začetku prišli v vodstvo s 4:0, potem ko so se jim tekmeci po zadetem metu za tri točke Pelka približali na 11:12, pa so s serijo 9:0 ušli in zanesljivo dobili prvo četrtino. V drugi so se gostitelji po točkah Pelka spet približali na 31:32, Pelko pa je imel nekaj trenutkov pozneje tudi priložnost za izenačenje na 35:35, vendar je zgrešil enega od dveh prostih metov. Po tem so Hopsi spet ušli in polčas dobili za osem točk.

Pelko je spet poskrbel, da so se na začetku drugega polčasa domači spet nekoliko bolj približali (50:54), a vedno, ko jim je to uspelo, so gosti predvsem po zaslugi Dejana Hohlerja znali odgovoriti, tako da so do konca tekme nadzorovali položaj, pet točk je bil do zadnjega sodnikovega žvižga najmanjši zaostanek mariborske ekipe.

Liga Telemach, 11. kolo:

Šentjur : Zlatorog 86:92 (22:27, 45:50, 57:68)
Nelson 23, Rembert 15; Škifič 15, Omić 14, Mali 13

Helios Domžale : Geoplin Slovan 73:66 (27:17, 38:34, 59:52)
Pašalič 19, Prepelič 17, Bubnič 10; Djugum 17, Kovačevič 12

Maribor Messer : Hopsi Polzela 81:88 (12:21, 38:46, 55:62)
Pelko 23, Špica 16; Hohler 21, Podvršnik 19, Vašl 12

Sobota ob 18.00:
Parklji – Rogaška Crystal
LTH Castings Mercator – Maribor Messer

Ob 19.00:
Hopsi Polzela – Elektra Šoštanj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.