Šport > Košarka
3448 ogledov

Nekdanji peti izbor moleduje: "Umrl bom od COVIDA-19."

kermit washington AP Images
Nekdanji NBA zvezdnik prosi za premestitev v hišni pripor, ker se boji za svoje življenje.

Nekdanji NBA-jevec in udeleženc All-Star tekme Kermit Washington pristojne oblasti poziva, naj ga premestijo iz zapora, saj sodi v rizično skupino ljudi, za katere bi imela potencialna okužba s koronavirusom lahko smrtno nevarne posledice.

Peti nabor drafta leta 1973, ki je v karieri igral za Boston Celtics, San Diego Clippers, Portland Trail Blazers in Golden State Warriors, je na sodišče apeliral, naj zaščiti njegovo življenje v luči nenadzorovane širitve koronavirusa med ameriškimi zaporniki.

Washington je bil leta 2018 obsojen na šest let zapora in plačilo kazni v višini 970.000 dolarjev, potem ko je priznal krivdo utaje davkov, krajo identitete in finančno prevaro v zvezi z dobrodelno organizacijo.

kermit washington | Avtor: TMZ TMZ

Washington si želi premestitve v hišni pripor, kjer bi prestal preostanek njegove zaporne kazni. "Samo sodišče lahko popravi to krivico in zaščiti moje življenje," je sporočil.

Nekdanji ameriški košarkar je sicer najbolj znan po tem, da je leta 1977 v pretepu brutalno nokavtiral Rudyja Tomjanovicha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.