Šport > Košarka
16816 ogledov

Sekulić o izbiri Rupnika ter o sporih z Dragićem in rušenju avtoritete

Aleksander Sekulić Profimedia
Slovenski košarkarski selektor je za Sportklub opravil obširen intervju, v katerem se je dotaknil vseh najbolj perečih tem.

Slovenska košarkarska reprezentanca je po izpadu Grčije in Srbije veljala za prvega favorita Eurobasketa 2022 in pred četrtfinalno tekmo s Poljsko se je pričakovalo zanesljivo zmago ter uvrstitev v polfinale in boj za medalje.

Toda slovenska reprezentanca, ki je že v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo ter na skupinski tekmi proti Bosni in Hercegovini pokazala, da ni tako prepričljiva kot pred petimi leti, je tekmo s Poljsko vzela preveč zlahka in se šokantno morala posloviti že v četrtfinalu.

Seveda se za državo s približno dvema milijonoma prebivalcev tudi uvrstitev med osem najboljših v Evropi ne bi smela smatrati za neuspeh, toda glede na slovenski igralski kader ter prejšnje uspehe je izpad proti Poljski zagotovo sramoten.

Aleksander Sekulić | Avtor: Profimedia Profimedia

Po takšnem neuspehu se seveda takoj začne iskanje krivca in večina si je kar enotna, da je najbolj odgovoren seveda selektor Aleksander Sekulić. Če imaš namreč v ekipi Luko Dončića, Gorana Dragića in podobna igralska imena, počneš nekaj močno narobe, če na koncu izpadeš proti Poljski (katero so nato v polfinalu Francozi razbili za 41 točk, podobna usoda pa jo je doletela tudi v skupinskem delu proti Srbiji).

Slovenska javnost je tako z nestrpnostjo čakala na kakšne besede Sekulića po bolečem porazu s Poljsko ter ali bo sprejel krivdo za predčasno slovo Slovenije. Slednji se je sicer že odpravil na priprave svojega novega ruskega kluba, a si je pred tem vzel čas za intervju za Sportklub.

Aleksander Sekulić | Avtor: Profimedia Profimedia

Seveda je bralce najbolj zanimalo, če Sekulić ostaja na mestu selektorja slovenske reprezentance, na kar je odgovoril, da to ni odvisno zgolj od njega, da pa se sam ne nagiba k odstopu, a ni nič zagotovljeno, čeprav je predsednik KZS-ja Matej Erjavec že pojasnil, da ima selektor še veljavno pogodbo ter s tem razkril, da se ne razmišlja o odpovedi.

Sekulić je nato razkril, da ne more prsta upreti v določenega krivca za izpad, saj so odgovorni čisto vsi, ter da celoten nastop Slovenije na prvenstvu ni bil katastrofa, saj je slednja prikazala kar nekaj dobrih predstav. Prav tako je razkril, da lahko mirno spi, saj je dal vse od sebe, kot so dali tudi igralci.

Eno izmed bolj zanimivih vprašanj je bilo zagotovo tudi tisto v povezavi z odnosom z Goranom Dragićem in njegovim domnevnim spodkopavanjem selektorjeve avtoritete. 

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Kdor ni del te zgodbe, si lahko predstavlja marsikaj. Jaz trdim, da smo vsi v ekipi na isti poti. Nimam težav s tem, da se oglasi tudi igralec in vnese svoja čustva. Tudi jaz znam biti zelo čustven, pa, vsaj upam, košarkarji tega ne jemljejo osebno. Goranov glas je v ekipi zelo pomemben. Prav je tako. Zamer pa ni bilo. Ne z moje in ne z njegove strani," je eno izmed bolj perečih tem pojasnil Sekulić.

Za konec pa še tista druga vroča tema ter eden največjih očitkov na Sekulićev račun - vprašanje izbire Luke Rupnika. "Evropsko prvenstvo je bilo dolgo. Pripravljeni smo morali biti na vse. Iskal sem ekipo, ki bo skupaj delovala celoten čas. Iskal sem kemijo, kakršno smo imeli lani v Tokiu. Ekipa ni le tisto, kar vidite na igrišču. Igralci so skupaj 24 ur na dan. Dva meseca. Iskal sem ravnotežje. Moja beseda je bila zadnja. Namen? Kar je najboljše za reprezentanco." je pogovor za Sportklub zaključil Sekulić.

Luka Rupnik | Avtor: Profimedia Profimedia

Celoten Sekulićev intervju o razočaranju v Berlinu, vprašanju odgovornosti, razmisleku o odstopu, izbiri dvanajsterice, statusu Luke Dončića in Gorana Dragiča si lahko preberete TUKAJ.

 

EuroBasket 2022 Vodstvo Šport "Če bi igrali še desetkrat z njimi, bi devetkrat zmagali" EuroBasket 2022 Po šoku Šport "Enostavno se nismo ničesar naučili. Raje bi govoril s hladno glavo." Aleksander Sekulić KZS Šport Takšna bo usoda selektorja Sekulića EuroBasket 2022 Polom Šport Blažič: "Zdaj se lahko vsi skregamo in si povemo svoje, lahko pa ..." Luka Dončić Razkritje Šport Pretepeni Dončić: "V tretji četrtini sem dobil injekcijo" EuroBasket 2022 Razočaranje Šport Dončić: Pustil sem na cedilu soigralce in celo državo
Komentarjev 3
  • milenko4 14:50 20.september 2022.

    Ni opravičila za Sekuliča, najprej naj pomete pred svojim pragom in ponudi odstop.

  • Avatar luckyss
    luckyss 06:05 20.september 2022.

    Že pred prihodom na to prvenstvo sem omenil, da je naš najšibkejši člen prav Sekulić, poleg Dimca seveda...Na žalost se nisem motil..

  • Anja1956 21:04 19.september 2022.

    Dončič je deloval nebogljeno proti Poljakom !

Sorodne novice