Šport > Košarka
79289 ogledov

Francoski selektor dodal sol na slovenske rane: "Tako pač ne gre ..."

Luka Dončić Profimedia
Selektor francoske košarkarske reprezentance je komentiral izpad favoritov na EuroBasketu.

Francoski selektor Vincent Collet, ki je v skupinskem delu tekmovanja razburil z oceno sojenja na tekmi s Slovenijo, je komentiral presenetljiv potek letošnjega prvenstva, na katerem se nobeni izmed treh favoriziranih reprezentanc ni uspelo vmešati v boj za odličja.

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je namreč pred začetkom EuroBasketa objavila seznam favoritov za zlato medaljo. Na prvem mestu je pristala Srbija, Slovenija je bila druga, Grčija pa tretja.

košarka SLO-EST Streznitev Šport Fiba: Slovenija ni več favorit za zmago na EuroBasketu

Srbi so v osmini finala presenetljivo izgubili z Italijani, Slovenci so v četrtfinalu povsem nepričakovano klonili proti Poljakom, Grke pa so v tekmi za polfinale nadigrali Nemci.

S tem so se od tekmovanja predčasno poslovili tudi trije največji zvezdniki prvenstva - Luka Dončić (Slovenija), Nikola Jokič (Srbija) in Giannis Antetokounmpo (Grčija).

Vincet Collet | Avtor: Epa Epa
Francoski selektor je v navezavi na osip favoritov namignil, da se je omenjeni trojici pripisovalo (pre)veliko težo, na parketu pa je na koncu prevladala moštvena kemija.

"Slovenija, Grčija in Srbija so bile kandidatke za zmago, toda kandidatov je bilo še precej več. Če vprašate mene, je bilo v igri za medalje vsaj sedem ali osem reprezentanc," je prepričan Collet.

"Grčija na primer, je imela zelo visoke ambicije. Giannis Antetokounmpo je izjemen košarkar, vendar smo se lahko na lastne oči prepričali, da to ni bilo dovolj. V evropski košarki je pač tako, da je v ospredju vedno ekipa."

"Ne moreš graditi rezultata na enem igralcu, ne glede na to, kako dober je ta košarkar. To se je potrdilo v primeru teh treh reprezentanc," je bil neposreden Collet.

Francija se bo po zmagi nad Poljsko v nedeljo proti Španiji pomerila za naslov evropskega prvaka.

 
Komentarjev 8
  • silvester1 14:27 20.september 2022.

    Collet. Včasih je dobr če sodijo tretje razredni sodniki da prideš v finale. Še dobr da je Španija premagala Francijo. Sodniki iz Euro lige in Euro cupa pa niso zaželeni pri Fiba Eurole.

  • Toma 18:37 17.september 2022.

    En Dondić = nič!

  • andrej084 17:15 17.september 2022.

    Č, je odje realno ocenimo situacijo, je izpad proti Poljakom neuspeh. Selektor ima pogodbo, v kateri so navedeni rezultati, ki so potrebni, da ostane še naprej selektor. Ker zastavljenega cilja ni dosegel je ODSTOP nujen.