Šport > Košarka
4428 ogledov

NBA zvezdnik izzval škandal pred finalom EuroBasketa

Bismack Biyombo Profimedia
Košarkar Phoenix Suns je močno razburil s kontroverzno potezo pred finalnim obračunom Španije in Francije na EuroBasketu 2022.

Z nedeljskim finalom med Francijo in Španijo, ki ga je z izidom 88:76 dobila slednja, se je končalo košarkarsko evropsko prvenstvo.

Pred sklepnim dejanjem v Berlinu je za dvig napetosti poskrbel Kongovec Bismack Biyombo, ki se je obregnil ob sestavo francoskega moštva.

Začelo se je z objavo Nicolasa Batuma, ki je na šaljiv način želel povedati, da je bil finale med Španijo in Francijo neizbežen. "Ali smo res verjeli, da se lahko zgodi karkoli drugega?" je zastavama obeh finalistk prvenstva pripisal član Los Angeles Clippers.

Biyombu se je zdelo domiselno, da bi ob tej priložnosti športno javnost opomnil na izvor velikega dela francoske izbrane vrste. 

"Po mojem mnenju gre bolj za dvoboj Španije in Afrike," je dejstvo, da imajo številni francoski košarkarji afriške korenine, izpostavil NBA zvezdnik.

S tem si je 30-letni član moštva iz Arizone nakopal ostre kritike, zato je kontroverzen zapis kmalu zatem izbrisal.

"Lepo vas prosim, saj niste resni," se je na obtožbe o rasizmu odzval Kongovec. "Razumem, da je to za nekatere občutljiva tema, vendar sem se samo šalil. Imam prijatelje in nekdanje soigralce, ki prihajajo iz Francije oziroma Afrike ter imajo po dva potna lista. Samo šalil sem se. Nehajmo na tej točki," je zapisal.

Da v francoskem taboru ne gojijo nobenih zamer, je z objavo potrdil Evan Fournier. "Vemo, Bis, ne skrbi," je sporočil kolegu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice