Šport > Košarka
50234 ogledov

Slovenci pijančevali na dan tekme s Poljsko? KZS obtožbe označil za škodoželjne

EuroBasket 2022 Saša Despot
Bosanski mediji trdijo, da eden od razlogov za senzacionalen poraz Slovenije na tekmi s Poljsko tiči tudi v pijančevanju dela reprezentantov Slovenije na dan tekme s Poljsko. "Pijanica", kot pišejo bosanski mediji, naj bi se zaključila šele ob petih zjutraj, tekma pa je bila na sporedu ob 20.30. Rezultat obračuna seveda poznate vsi. Košarkarska zveza Slovenija je pijančevanje medtem že zanikala.

Bosanski portal Bhbasket.ba, ki eksluzivno razkriva zgodbo o pijančevanju slovenske reprezentance na dan pred tekmo s Poljsko, se sklicuje na vir iz Berlina. Kot so nam zatrdili pri omenjenemu mediju, so informacijo prejeli naravnost iz Berlina, viru pa verjamejo na besedo.

Za komentar smo se ob informaciji, ki bi, če bi se izkazala za resnično, pretresla slovensko košarkarsko javnost, seveda obrnili tudi na Košarkarsko zvezo Slovenije. "S takšnimi neresničnimi in škodoželjnimi obtožbami se na Košarkarski zvezi Slovenije ne ukvarjamo in jih niti ne komentiramo," so jasni pri KZS-ju. 

Na parketu tekme Slovenija - Poljska (zmaga Poljakov z 90:87) je bilo sicer videti, da so nekateri slovenski košarkarji načeti kljub tridnevnemu počitku, ki so ga imeli na voljo po tekmi osmine finala z Belgijo. Predvsem Luka Dončić je bil videti zelo načet, njegovo gibanje ni bilo pravo, kot je kasneje razkril, je med tekmo dobil tudi protibolečinsko injekcijo. Slednji je sicer po tekmi prevzel odgovornost in sporočil, da je pustil soigralce in Slovenijo na cedilu. 
 

Komentarjev 12
  • marialorca 20:07 20.september 2022.

    "S takšnimi neresničnimi in škodoželjnimi obtožbami se na Košarkarski zvezi Slovenije ne ukvarjamo in jih niti ne komentiramo," **** Ker? Samo vprašam, ali so bili skupaj, obojni v družbi?

  • rd2dmk2 20:06 20.september 2022.

    kaj češ fantje so proslavljali.... zmago.. samo tri dni prepozno... hehehe

  • dare326 19:28 20.september 2022.

    En pijanski večer odnese 14 dni treninga. Zabuhli obrazi že v predtekmovanju. Lepo bi bilo videti primerjavo hitrosti med Poljaki, Francozi, Španci in našimi. Slednji so se premikali v slow motionu. Že pred tekmovanjem je padel komentar, da eden od ...prikaži več naših zvezdnikov lahko mirno spije 1l vodke. Pisal sem, da je psihična priprava pol uspeha. Tudi vprašanje, piti ali ne piti je del tega.