Šport > Košarka
394 ogledov

Poljaki namučili Nemce, ki pa so pred domačimi gledalci vzeli bron

Nemčija - Poljska, Eurobasket 2022 Epa
Košarkarji Nemčije so osvojili bron na letošnjem Eurobasketu, potem ko so v tekmi za tretje mesto premagali Poljake s 82:69.

Poljaki so na tekmi za tretje mesto Eurobasketa 2022 z Nemci pokazali, da četrtfinalna zmaga nad branilci naslova – Slovenci – vendarle ni bila naključje. Z novo dobro predstavo so (skoraj) do zadnjega dihali za ovratnik domačinom Nemcem. V zaključku tekme smo spremljali pravcato serijo trojk na obeh straneh, na koncu pa so več zbranosti in moči pokazali domačini, ki so prav zavoljo odličnega meta za tri točke v Berlinu vzeli bron letošnjega Eurobasketa.

Nemčija je prvi polčas dobila zelo zanesljivo, in sicer s 36:23, toda v tretji četrtino so se Poljaki uspeli skorajda povsem približati. V zadnjo četrtino so Nemci šli s prednostjo petih točk, toda Poljaki so svoj juriš nadaljevali in Nemce ujeli na 59:59. Toda Nemci so uspeli odgovoriti in dve minuti do konca tekme znova povedli za deset točk (76:66). Na koncu je na semaforju pisalo 82:69, a Nemci so se vendarle bolj namučili, kot bi sprva pomislili ob pogledu na rezultat. Najboljši strelec obračuna je bil Dennis Schröder, ki je vpisal 26 točk, dodal pa je še šest podaj. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.